Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sīrija: Erdogana draudi ir neīsti un naidpilni

Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana draudi uzbrukt Sīrijas bruņotajiem spēkiem ir neīsti un naidpilni, trešdien norādīja Sīrijas valdība.

"Turcijas režīma galvas paziņojumi ir tukši, neīsti un naidpilni. Ar tādiem klajā nākt var vienīgi cilvēks, kurš ir atrauts no realitātes, un tie izgaismo zināšanu trūkumu," Damaskas oficiālā ziņu aģentūra SANA citē avotu Sīrijas Ārlietu ministrijā.

"Sīrijas Arābu Republika atkārtoti apstiprina, ka jebkāda Turcijas bruņoto spēku atrašanās tās teritorijā ir nelikumīga, un tas ir kliedzošs starptautisko tiesību pārkāpums, un [Sīrija] uzskata, ka Turcija režīms ir pilnā mērā atbildīgs par šīs [karaspēka] klātbūtnes sekām," norādīja avots.

Erdogans trešdien draudēja uzbrukt Sīrijas režīma spēkiem visur, ja cietīs Turcijas karavīri, un apsūdzēja Damaskas sabiedroto Krieviju slaktiņu pastrādāšanā Idlibā. 

Saskaņā ar 2018.gadā noslēgto vienošanos ar Krieviju, Turcija Idlibā izveidoja 12 novērošanas posteņus, lai nepieļautu valdības spēku uzbrukumu nemierniekiem.

Taču Sīrijas valdības spēki ar Krievijas atbalstu pērn sāka ofensīvu Idlibas provincē un turpina to, neskatoties uz Ankaras brīdinājumiem.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Krievija ir Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada sabiedrotā, bet Turcija atbalsta vairākus no Sīrijas nemiernieku grupējumiem.

Sīrijas režīma spēku apšaudēs Idlibas provincē pēdējās dienās nogalināti vairāk nekā desmit Turcijas karavīri.

Top komentāri

interesanti
i
Aha:) Putina Sīrijai nepatīk, ka Erdoganam ir sava nostāja par Etlibu???
rekur
r
Draudi ir pietiekami bīstami. Erdoganam ir vienlaicīgi jānomierina Turcijas kareivīgā sabiedriskā doma. Jāparāda , ka viņš te ir galvenais, viņš Sīriju nobaidijis un sodijis. Un tai pat laikā jāizvairās no kara uzsākšanas ar Sīriju. Sīrijai, tomēr ir 100.000 kaujās pieredzējušu karavīru un šobrīd viņi ir noskaņoti dot prettriecienu turkiem. Sabrukumu viņi ir jau pārvarējuši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē