Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šolcs sola ilgtermiņā tērēt aizsardzībai 2% no IKP

Vācijas kanclers Olafs Šolcs apsolījis šajā un nākamajā desmitgadē tērēt aizsardzībai 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Šolcs Bundesvēra konferencē paziņoja, ka īpašais 100 miljardu eiro fonds Bundesvēram ir tikai "pirmais svarīgais solis". Kanclers runāja par fondu, kas tika izveidots pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, lai modernizētu Vācijas armiju.

Karš Ukrainā izraisīja jautājumus par Bundesvēra gatavību un lika Vācijai un citām Eiropas valstu valdībām pārskatīt savas aizsardzības stratēģijas.

2% aizsardzībai no IKP ir NATO mērķis. Lai sasniegtu šo mērķi, Berlīnei katru gadu aizsardzībā būtu jāiegulda vairāk nekā 20 miljardi eiro.

Šolcs apstiprināja, ka Vācija pirmo reizi sasniegs NATO 2% mērķi nākamgad. "Mēs garantēsim šos 2% ilgtermiņā 20. un 30.gados. Es to saku ļoti apzināti, jo, protams, dažas no lietām, ko var pasūtīt tagad, tiks piegādātas 30.gados," norādīja kanclers.

Papildus finansējumam nepieciešams pārvarēt organizatorisko un birokrātisko gausumu, kas gadiem ilgi ir palēninājis Bundesvēra darbību, paziņoja Šolcs. "Globālā politiskā situācija apliecina, cik svarīga un nepieciešama ir šī kursa maiņa," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē