Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pasaule

Buloka izkaisa mīļotā pelnus © DIENA

ATVADAS. Aktrise Sandra Buloka izpildījusi mūžībā aizgājušā mīļotā vīrieša – fotogrāfa Braiena Rendala – pēdējo vēlēšanos, viņa pelnus izkaisot virs Sneikas upes Džeksonholas ielejā tieši dienā, kad viņam būtu apritējuši 58 gadi.

Izdzīvotāji kataklizmu gaidās © DIENA

ASV aizvien izplatītāka kļūst izdzīvotāju kustība, kas bieži ar ironisku pieskaņu dēvēta par pasaules gala gaidītājiem. Kā liecina aptaujas un pētījumi, īpaši aktīvi izdzīvotāju skaits pieaug kādu nozīmīgu, satraucošu notikumu ietekmē vai gaidās, un šoreiz par tādu notikumu acīmredzami kļūst gada nogalē paredzētās ASV prezidenta vēlēšanas.

Globālās nedrošības gadi © DIENA

Gan nule aizvadītais, gan arī jaunais, 2024. gads, visticamāk, paliks vēsturē ar globālu nestabilitāti, ģeopolitiskiem konfliktiem un mēģinājumiem mainīt pasaules kārtību. Kuri ir galvenie notikumi un procesi, kas bija uzmanības centrā aizvadītajā gadā un būs aktuāli arī šogad? Un kādi ir iespējamie to attīstības scenāriji?

Ērkšķi Eiropas cīņā pret Krieviju © DIENA

Ziemassvētkos spēkā stāsies jau 12. Eiropas Savienības sankciju pakete pret Krieviju saistībā ar lielvalsts iebrukumu Ukrainā. Kamdēļ jau līdz šim noteiktie ierobežojumi izrādījušies maz efektīvi un arī no Eiropas valstu puses turpinās to apiešana? Ko un vai iespējams darīt, lai situācija mainītos?