Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Interesanti

Garšvielas, kas uzbur īsto Ziemassvētku brīnumu

Kanēlis, krustnagliņas, ingvers, safrāns, kardamons, muskatrieksts, vaniļas cukurs, ir populārākās garšvielas, kas spēj radīt Ziemassvētku garšu un īpašo smaržu. Tām papildinot gan ikdienišķus, gan svētku ēdienus un dzērienus, rodas tā īpašā noskaņa un mājīgums, ko ik gadu tā gaidām decembrī, apstiprina Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Pirms un pēc © DIENA

Šodien amerikāņi svin Pateicības dienu. Ja runa ir par dzērieniem, galdā tiek likts ābolu sidrs vai karstvīns, ķirbju vai piparkūku late, kokteiļi ar dzērvenēm, vīns, īpaši Pinot Noir, Riesling vai Chardonnay, kas labi sader ar tītaru.

Jaunais božolē © DIENA

Trešā novembra ceturtdiena ir jaunā vīna Beaujolais Nouveau oficiālā izlaišanas diena visā pasaulē. 2025. gadā šī diena ir šodien – 20. novembrī.

Leģenda no Tenesī © DIENA

Viskijs parasti asociējas ar miglainiem Skotijas kalniem vai zaļām Īrijas ielejām. Taču Jack Daniel’s ir cits – amerikāņu – stāsts. Ar dūmu, kokogļu un neatlaidības garšu. Šis viskijs dzimis Tenesī štatā un kļuvis par vienu no pasaulē vispazīstamākajiem dzērieniem. Daudzi to sauc par Tenesī leģendu ar rūgti saldo garšu.

Vēlam rudenim © DIENA

Kad rudens lapas gandrīz nobirušas un gaisā jūtama mitra, rūgtena trūdu smarža, kad dienas kļūst arvien tumšākas un šādā puskrēslā iepriecina koši oranžie ķirbji un krāsainās krizantēmas, klāt ir veļu laiks, Halovīns, Visu svēto un Visu dvēseļu diena.

Itālijas aromāts © DIENA

Turpinot stāstu par Eiropas slavenākajiem bumbieru brendijiem, šajā reizē stāstīšu par itāļu lepnumu – Roner Williams Pear Brandy. Mēdz teikt, ka šajā dzērienā tāpat kā visā Dienvidtiroles reģionā satiekas Alpu kalnu vēsums un Vidusjūras maigums.

Lapzemē Santa Klausa eksistencei notic ne tikai bērni

Baltā ziema Rovaniemi, Santa Klauss un Ziemassvētku noskaņa ir trīs svarīgākie iemesli, kas ceļotājus gada nogalē mudina izvēlēties doties uz Lapzemi, Somijā. Turklāt ir ceļotāji, kuriem šis nav vienreizējs sapnis – viņi to piepilda atkārtoti, apstiprina INTERLUX Travel Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts. Ziemassvētku eglītes, dekorācijas, vietējie gardumi, svētku tirdziņi, vizināšanās ar suņu vai briežu pajūgiem, dalība dažādās darbnīcās, būšana kopā ar citiem tikpat priecīgiem Lapzemes ceļotājiem – tas viss iedvesmo un piešķir ceļojumam tādu svētku sajūtu, kur katra diena kļūst par piedzīvojumu un katrs mirklis par siltu atmiņu, ko gribas paņemt līdzi Jaunajā gadā.

Izcilākie bumbieru brendiji © DIENA

Bumbieru brendijs jeb pear eau-de-vie ir destilēts dzēriens, kas gatavots no fermentētiem bumbieriem, Eiropā bieži vien no ‘Williams’ (‘Bartlett’) šķirnes augļiem, tāpēc daudziem bumbieru brendijs ir pazīstams ar franču nosaukumu Poire Williams.

Deniss un Sudrabu Sirds izdod jaunu dziesmu “Karuselī”

Ceturtdien, 2. oktobrī, ar jaunu dziesmu “Karuselī” klajā nāk reperi Deniss un Sudrabu Sirds. Tas ir pirmais singls no Denisa gaidāmā minialbuma, kas tiks izdots šī gada beigās, un vēsta par mūsdienās tik ļoti aktuālo tēmu – depresija.

Ar kustībām pret hroniskām kaitēm © DIENA

Kā ar sportošanu un fitnesa nodarbībām uzlabot dzīves kvalitāti un samazināt hronisku slimību riskus? Šai tēmai šogad pievērsīsies starptautiskā Eiropas kampaņa #BEACTIVEDAY.

Sidrs ar rudens garšu © DIENA

Sidrs ir viens no senākajiem raudzētajiem dzērieniem pasaulē, kas cieši saistīts ar ābolu un bumbieru ražas nogatavošanos dārzos.

Dzirkstošais lambrusko © DIENA

Lambrusko (lambrusco) daži sauc par vasaras un rudens robežšķirnes vīnu. Maigi dzirkstošs un viegls, tas tiešām iederas šajā pārejas laikā, kad gaisā vēl vasaras vieglums, tomēr jau ir jūtami arī rudens toņi.

Vairāk Interesanti