Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Grāmatas

Edvīns Raups. mirklis šis

Klajā nācis dzejnieka un tulkotāja Edvīna Raupa sestais dzejas krājums mirklis šis, informēja Jāņa Rozes apgāds.

Viduslaiki, reālisms un mīlestība

Milzīga, skaista un bezgala interesanta grāmata brīnišķīgajā Silvijas Brices tulkojumā – tas ir britu rakstnieka Kena Foleta jaunākais latviski iznākušais darbs Zemes pīlāri, ko klajā laidis apgāds Zvaigzne ABC.

Vitāli, savdabīgi par Latgali

Lai atgādinātu pašiem latgaliešiem, kas īsti slēpjas zem vārda "latgaliskais", un demonstrētu Latgales reģiona savdabību arī ārpusniekiem, Rēzeknes Augstskola laidusi klajā daudzvalodu izdevumu Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca divos sējumos, kurā Latgalei raksturīgas zīmes un koncepti skaidroti vēsturiskā, folkloras un mūsdienu perspektīvā.

Aivars Eipurs. minimas jeb zemestrīce zābakā(7)

"Segai ir garums un platums. Augumam parasti atbilst garums. Reizēm naktī sega ir tā sagriezusies, ka grūti saprast, kādā stāvoklī tā ir. Ja tu pārāk ilgi netiec skaidrībā, kur ir garums, kur platums, sega pēkšņi kļūst apaļa."Aivara Eipura (dzejnieka Eduarda Aivara) pieteikums neparastā, viltīgā un ļoti simpātiskā īsprozas žanrā — minimās — nāca klajā 2008.

Jauns Herbjorgas Vasmu romāns(1)

Savulaik, kad latviešu valodā tika iztulkots H. Vasmu populārākais darbs Dinas grāmata, tā izdošana kļuva par literāru notikumu. Ieraugot H. Vasmu jaunāko grāmatu, cilvēki tā arī saka: o, Dinas autorei jauns romāns?

Bērnu dzejoļu izlases BIKIBUKS jaunais laidiens

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs izdevusi ilustrētās latviešu bērnu dzejoļu izlases BIKIBUKS jauno laidienu (7.-12. grāmatiņa).Grāmatiņas tiek numurētas, lai tās būtu ērti krāt mājas bibliotēkā:

Paula Makleina. Parīzes sieva

Tikko apgādā Zvaigzne ABC iznākušais Paulas Makleinas romāns Parīzes sieva vienlaikus ir brīnišķīgs literārs darbs, izsmeļošs pētījums un aizraujošs apraksts par cilvēka dabu, talanta spozmes atblāzmu uz tuviniekiem un ģēnija vājībām.

K.V. Gortners Katrīnas Mediči grēksūdze

Katrīnas Mediči grēksūdze aizved lasītāju no pasaku pilīm Luāras ielejā līdz reliģisko karu kaujas laukiem un Parīzes ielām. Tas ir neparasti interesants stāsts par sievieti, kas apmelota un pārprasta vairāk nekā jebkura cita karaliene."Patiesībā neviens no mums nav nevainīgs. Visiem ir grēki, ko izsūdzēt.

Tikai puikām un Tikai meitenēm

Jāņa Rozes apgādā iznākušas divas košas, dzīvespriecīgas un izzinošas grāmatas pusaudžiem – Sāras Delmegas Tikai meitenēm un Meta Krosika Tikai puikām, informē apgāda pārstāvji.

Iznācis žurnāla Latvijas architektūra jaunākais numurs(1)

Žurnāla Latvijas architektūra jaunākā numura tēma ir "reālais mājoklis". Tajā ir intervija ar arhitektu Andri Kronbergu, kurš atklāj dažas sava rakstura šķautnes, kā arī lasītāji var iepazīties ar Futuris kvartālu Rīgas Klusajā centrā un biroja Arhis nākotnes iecerēm, it īpaši Jūrmalā. Žurnāla tēmu par mājokli "eirokrieviem" atklāj arī  _Sun City _kvartāls Saulkrastos (SZK/Z, arhitekts Uģis Zābers).

Juhanna Nilsone. Rozes skaistās un ilgotās

Godalgotās zviedru autores Juhannas Nilsones jaunais romāns _Rozes skaistās un ilgotās _ļauj ieskatīties cilvēka dvēseles dzīlēs. Tas ir mūsdienu romāns, kas stāsta par visiem sabiedrības slāņiem un uzdod jautājumus, uz kuriem saņemam neparedzamas, dzīvesgudras un dzirkstoša humora pilnas atbildes, informē apgāds Kontinents.

Izdos grāmatu par aktrisi Olgu Dreģi

Aktrises Olgas Dreģes talanta cienītāji aicināti sveikt mākslinieci jubilejā un piedalīties grāmatas Izslāpums. Olga Dreģe atvēršanas svētkos 1.martā Latvijas Grāmatu izstādē Ķīpsalā, informē apgāds Zvaigzne ABC.Mīlestība pret teātri latviešiem esot iedzimta – to apliecina gan neatkarīgi no krīzēm pilnās skatītāju zāles, gan teātriem un aktieru biogrāfijām veltīto grāmatu popularitāte.

Evolūcija vai eksperiments? Dzīvās dabas dīvainības un cilvēka loma evolūcija ceļā

Apgāds Avots laidis klajā Harija Kalniņa grāmatu Evolūcija vai eksperiments? Dzīvās dabas dīvainības un cilvēka loma evolūcija ceļā. Grāmatā ir atrodami daudzi interesanti novērojumi un fakti par dzīvnieku uzvedību, viņu individuālajām dīvainībām - par visu, ka dzīvi uz Zemes padara tik ļoti daudzveidīgu un interesantu! Un uz šī fona autors izvirza savas versijas par to, kas ir cilvēks, kāda ir viņa loma evolūcijas lokos un griežos. 160 lpp., mīkstie vāki

Latviešiem savs Kristofers Paolīni(5)

Latvijas Grāmatu izstādē 2013 Ķīpsalā 1. martā prezentēs jaunā rakstnieka Visvalža Voldemāra Jākobsona jeb ViVo debijas grāmatu Noljāras kristāli, vēsta apgāds Zvaigzne ABC..