Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Elizabete Taivāne. Reliģijas fenomenologam pa pēdām

Latvijas Universitātes Akadēmiskajā apgādā iznākusi Latvijas Universitātes (LU) Teoloģijas fakultātes docentes Elizabetes Taivānes monogrāfija _Reliģijas fenomenologam pa pēdām, _informēja LU Teoloģijas fakultātes pārstāve Ilze Jansone.

Monogrāfija sastāv no trim daļām – pirmā ir veltīta teorētiskai diskusijai, aplūkojot reliģijas jēdzienu reliģijas fenomenoloģijā Eiropā, izpratni par reliģiju Latvijā 20. gadsimta 20. un 30. gados un mūsdienu Krievijas reliģiju pētniecībā, kā arī par mūsdienu humanitārajām zinātnēm aktuālo antropoloģiskā pavērsiena perspektīvu. Monogrāfijas otrajā daļā skaidrota salīdzinošā fenomenoloģija, un tajā ir ietverti pētījumi par Sv. Asīzes Francisku un Rietumu garīgo tradīciju, apziņas kontroli theravādas budismā un hesihasma tradīcijā. Tāpat šajā daļā aplūkota mācība par cilvēku pareizticīgo kristietības un Tibetas svēto dzīvesstāstos un ietvertas vēl citas saistošas tēmas. Savukārt pēdējā, noslēdzošā daļa veltīta reliģiskajām pārmaiņām mūsdienu Rietumu pasaulē – tajā no reliģijas fenomenoloģijas skatupunkta analizēta Dievmātes parādīšanās kristīgajos Rietumos, Starptautiskā Krišnas apziņas biedrība, kā arī ir divas īpaši Latvijai raksturīgas parādības: Likteņdārzs un Kristus Karaļa kalns.

Dr. theol. Elizabete Taivāne ir Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes docente un vadošā pētniece un Latvijas Zinātņu padomes eksperte teoloģijas un reliģijas zinātnes jomā. E. Taivānes pētniecības jomas ir salīdzinošā reliģiju zinātne, un viņas pētījumu rezultāti jau kopš 2003.gada regulāri publicēti gan Latvijas, gan ārvalstu zinātniskajos izdevumos. Kopā ar LU Humanitāro zinātņu fakultātes profesoru Dr. habil. theol. Leonu Taivānu viņa sarakstījusi arī reliģiju vēstures mācību grāmatu skolēniem un metodisko grāmatu skolotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja