Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Politika

Mūrniece: NA neredz Progresīvos nākamajā valdībā

Nacionālās apvienība (NA) ir skaidri paudusi savu pozīciju un neredz partiju Progresīvie nākamajā valdībā, piektdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenta amatam nominēto Eviku Siliņu (JV) sacīja NA pārstāve, pašreizējā aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Dombrava: Pēc sarunām ar Siliņu NA nav problēmu turpināt strādāt kopā ar JV

Pēc šodienas sarunām ar Ministru prezidenta amatam nominēto Eviku Siliņu (JV) un citiem Jaunās vienotības (JV) pārstāvjiem Nacionālā apvienība (NA) nesaskata problēmas turpināt valdībā strādāt kopā ar JV, žurnālistiem sacīja NA politiķis, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Jānis Dombrava.

AS gaida JV risinājumu Lemberga ietekmes novēršanai uz valdības lēmumiem

Apvienotais saraksts (AS) gaida, kā Jaunā vienotība (JV) risinās situāciju ar sankcijām pakļautā Aivara Lemberga iespējamo ietekmi uz valdības un Saeimas lēmumiem, piektdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenta amatam nominēto Eviku Siliņu (JV) norādīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Klotiņš: Ja tiek pieprasīta koalīcijas paplašināšana, NA gatava strādāt koalīcijā ar ZZS

Ja kādi partneri pieprasa koalīcijas paplašināšanu, Nacionālā apvienība (NA) gatava strādāt tajā no Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča Ministru prezidenta amatam nominētās Evikas Siliņas (JV) minētajiem koalīcijas iespējamajiem modeļiem, kas paredz valdību veidot kopā ar Jauno vienotību (JV), Apvienoto sarakstu (AS) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), aģentūrai LETA sacīja NA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Klotiņš.

Smiltēns: Ļoti grūti būtu iedomāties valdībā strādāt bez JV un NA

Ļoti grūti būtu iedomāties valdībā strādāt bez Jaunās vienotības (JV) un Nacionālās apvienības (NA), ņemot vērā kvalitatīvo darbu kopā līdzšinējā valdībā, šodien pēc Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča tikšanās ar piecām partijām žurnālistiem sacīja Apvienotā saraksta Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Problēmas atrisinās pašas no sevis © DIENA

Par šķēršļiem, kurus Apvienotais saraksts (AS) iespējami saredz dalībai plašākā jaunās valdības topošajā koalīcijā, vienu no tā līderiem, Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu, iztaujā Agnese Margēviča.

Politoloģe: Piecu partiju koalīcijas izveidei ir mazs potenciāls

Piecu partiju koalīcijas izveidei ir mazs potenciāls, jo Nacionālā apvienība (NA) skaidri paziņojusi, ka viņi nekādā veidā nesaredz sevi vienā valdībā kopā ar Progresīvajiem (P), šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.