Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Politika

Izsludina likumu par Stambulas konvencijas ratifikāciju Latvijā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien ir izsludinājis Saeimā 30.novembrī pieņemto likumu par tā dēvētās Stambulas konvencijas jeb Eiropas Padomes konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu ratificēšanu Latvijā.

Cīņa par Eiroparlamentu solās būt intriģējoša © DIENA

Nākamvasar gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas būs nozīmīga politisko spēku samēra nomērīšana, kas vairākām partijām var izrādīties gan "būt vai nebūt" jautājums, gan nest cerības uz atdzimšanu pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās, intervijā Agnesei Margēvičai pauž politologs Juris Rozenvalds.

Titavs: Vienotība ir noraizējusies © DIENA

Par to, vai visi premjeri piedzīvo brīdi, kad sajūtas neaizvietojami, un vai Kariņa premjerēšanas laikā privātos lidojumos iztērētie līdzekļi novedīs pie nopietnām sekām, ar Danu Titavu diskutē Agnese Margēviča.

FOTO: Ceļā uz Čerņihivu devušies 10 Rīgas dāvinātie autobusi

Otrdienas, 28. novembra, rītā ceļu uz Čerņihivas pilsētu Ukrainā sāka 10 Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA “Rīgas satiksme” dāvinātie un ar rīdzinieku ziedojumiem piepildītie autobusi. Kopš 2022. gada pavasara Rīga Ukrainai ziedojusi kopā jau 31 autobusu.