Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ASV kara flote par grašiem izsola slepenām operācijām būvētu kuģi

Kuģis, saukts Jūras ēna (Sea Shadow), sver 563 tonnas, ir 20 m plats un 50 m garš, un līdz piektdienai bija pieteikts izsolei interneta mājas lapā gsaauctions.gov.
ASV kara flote nolēmusi par vismaz 139 200 ASV dolāriem izsolē pārdot vēl Aukstā kara laikā slepenām militārām operācijām paredzēto kuģi, kurš savulaik izmantots nakts misijās un kuru nespējuši uztvert Padomju Savienības radari. Par kuģi pieprasītā samaksa ir ārkārtīgi maza, ņemot vērā, ka kuģa būvniecība un vēlāk ar to saistītās militārās operācijas ASV kopumā izmaksājušas 195 miljonus ASV dolāru. 

Milzīgo peldrīku kara flote nolēmusi pārdot, jo piecu gadu garumā nav spējusi atrisināt nepieciešamās formalitātes, lai peldrīku nodotu muzejam kā eksponātu. 

"Flotei neatmaksājas uzturēt kuģi,  turklāt tas vairs netiek izmantots operācijām vai izpētei," informējis kara flotes runasvīrs Kristofers Džonsons, ziņo izdevums Los Angeles Times. "Mūsu vienīgie nolūki attiecībā uz kuģi ir – demontāža un pārstrāde," paudis K.Džonsons. 

Jaunajam kuģa īpašniekam pēc tā iegādes būs jāizpilda divi nosacījumi – sešu mēnešu laikā nodrošināt kuģa demontāciju un izmantošanu otrreizējai pārstrādei. 

Šonedēļ izsolē interesi par kuģa iegādi izrādījuši vien desmit pretendentu. Vislielākā cena, kas solīta par militāro objektu, esot 139 100 ASV dolāri, vēsta Los Angeles Times

Jūras ēnas būvniecība tika pabeigta 1985.gadā, un tā notikusi īpaši šim  mērķim būvētā angārā Kalifornijā, lai tā tapšanas procesu nespētu uztvert Padomju Savienības spiegošanas tehnika.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko