Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

BKUS piedāvā iespēju saņemt konsultāciju pie speciālista bez maksas

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca jubilejas mēnesī sniedz iespēju ģimenēm un bērniem piedalīties trīs aktivitātēs:

Skolēniem "Atvērtās durvju dienas" no 11.10. līdz 20.10;

Pacientiem "Satiec savu ārstu un māsiņu" 25.10 un 28.10.

Ģimenēm ar bērniem "Atvērtā poliklīnika" 29.10.11.

    "Atvērtā poliklīnika" BKUS organizē, lai dotu iespēju vecākiem pārrunāt ar bērnu veselību saistītu jautājumus. Atnākot uz poliklīniku, Bērnu slimnīcā Torņakalnā 29. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.00, bērnam tiks nodrošināta bezmaksas pediatra konsultācija. Gadījumā, ja pacientam būs nepieciešama papildus konsultācija pie speciālista vai diagnostikas izmeklējumi, tos arī būs iespējams veikt uz vietas Bērnu slimnīcā. Bērnus konsultēs: pediatrs, hematologs, alergologs, neirologs, endokrinologs, reimatologs, gastroenterologs, nefrologs, neonatologs u.c., kā arī tiks piedāvāti dažādi izmeklējumi.

    Satiec savu ārstu un māsiņu BKUS organizē, lai pacientiem un viņu vecākiem rastu iespēju satiekties, aprunāties un pabūt kopā ar savu ārstu vai māsiņu. Atveseļošanās process bieži vien turpinās mājās vēl ilgi pēc izrakstīšanās no slimnīcas un atkal redzēšanās ar savu ārstu un māsiņu rada abpusēji brīnišķīgas emocijas un prieku, jo īsta atveseļošanās nozīmē ne tikai ķermeni bez slimībām vai ievainojumiem, bet arī piederības, rūpju un prieka sajūtu. Tikšanās reizē bērniem kopā ar savu ārstu un māsiņu būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās. Ik gadu šāda iespēja tiks dota vairākām nodaļām, bet šogad Bērnu slimnīcā Torņakalnā gaidīsim ciemos 8, 19, un 20 nodaļas pacientus, bet Bērnu slimnīcā Gaiļezerā 2 un 6. nodaļas pacientus. Šis ir nodaļas, kurās bērni un vecākiem nereti pavada vairākus mēnešus.

    Atvērto durvju dienas BKUS organizē, lai jaunākā vecuma bērni patīkamā gaisotnē kā caur atvērtu logu iepazītos ar slimnīcas ikdienu un ārstniecība procesu, tādejādi mazinot neziņu un stresu par ārstniecības un aprūpes procesu slimnīcā. Bērni kā atmiņu par viesošanos slimnīcā saņems fotogrāfijas. Skolēniem Atvērto durvju dienu ietvaros būs iespēja iepazīties ar neatliekamas palīdzības nodaļu, funkcionālās diagnostikas dienestu, saulaino dienu bibliotēku, laboratoriju un operāciju zāli, kā arī noslēgumā bērni varēs apskatīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta specializēto mašīnu, iepazīties ar tās aprīkojumu, uzzināt kā veselībai kritiskās situācijās izsaukt ātro palīdzību, kā arī izjautāt mediķus par viņu darba ikdienu.

    Papildus informāciju skatīt, www.bkus.lv

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Austrijas un Šveices tresteri

    Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

    Interesanti

    Vairāk Interesanti


    Receptes

    Vairāk Receptes


    Dzīvnieki

    Vairāk Dzīvnieki


    Notikumi

    Vairāk Notikumi


    Cits

    Vairāk Cits


    Tehnoloģijas

    Vairāk Tehnoloģijas


    Zirnis joko

    Vairāk Zirnis joko