Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Brīvdienās novērota masveidīga gājputnu aizlidošana

Dzērves un zosis no savām ligzdošanās vietām turpina aktīvi ceļot uz pārziemošanas vietām siltākās zemēs, brīvdienās bija vērojama nepārtraukta šo putnu migrācija.Jau vēstīts, ka dzērves Latviju sāka pamest pirms nedēļas, tad arī tika manītas pirmās migrējošās zosis un gulbji, kas, spriežot pēc gredzeniem, bija atlidojušas no Somijas, Igaunijas, kā arī Krievijas ziemeļrietumu daļas.

Šie gājputni novēroti nedēļu agrāk nekā pērn, pavēstīja Latvijas Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko.Putnu pazinējs Kaspars Funts pirms nedēļas ziņoja par aktīvu cielavu, cīruļu, čipstu, kaņepīšu, ķivuļu un žubīšu migrāciju. Pagājušajā naktī bijusi vērojama arī daudzu meža strazdu aizceļošana, turpinās arī citu mazo putnu migrācija.Sinoptiķi skaidro, ka Eiropas lielākajā daļā, tostarp Latvijā, laikapstākļus nosaka plašs anticiklons, kas gādā par lēnu vēju, šādi apstākļi atvieglo putnu migrāciju.Saskaņā ar ticējumiem gājputnu masveida aizlidošana liecina par auksta laika tuvošanos. Sinoptiķi prognozē, ka šonedēļ Latvijā saglabāsies silts laiks, pirmdien un nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra vietām var sasniegt +20 grādu atzīmi.Oktobra sākumā kļūs vēsāks, pēc 5.oktobra gaisa temperatūra vietām, iespējams, jau īslaicīgi noslīdēs zem nulles, no atsevišķiem gubu mākoņiem vietām kritīs krusa un pastāv arī neliela pirmā sniega varbūtība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko