Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Katra trešā māmiņa ik gadu sagatavo kādu pašdarinātu dāvanu

Tuvojoties gada gaidītākajiem svētkiem, SEB banka un vecāku apvienība Māmiņu Klubs veica jauno ģimeņu aptauju, kuras rezultāti liecina, ka daudzās Latvijas ģimenēs ir iedibināta skaista tradīcija – radiem un draugiem pasniegt pašdarinātas dāvanas: 34% māmiņu katru gadu sagatavo kādu pašdarinātu dāvanu, savukārt katra piektā aptaujātā mamma (20%) apliecina, ka iepriekš pašdarinātas dāvanas negatavoja, bet šogad noteikti pamēģinās.

Aptauja atklāj, ka 43% respondentu Ziemassvētkos visvairāk priecājas par apsveikuma kartiņu vai vēstuli pa pastu. Tomēr lielākā daļa (52%) māmiņu atzīst, ka apsveikuma veidam nav nozīmes: svarīgi, ka viņu  ģimeni atceras. Interesanti, ka pašas mammas labprātāk izsūta elektroniskās vēstules nevis kartiņas pa pastu: 84% aptaujāto apgalvo, ka e-kartiņas vai SMS izsūta obligāti katru gadu, savukārt pasta apsveikumus katru gadu izsūta 35% jauno ģimeņu.

Pētījuma dati apliecina, ka tikai 11% respondentu kategoriski nepatīk dāvanā Ziemassvētkos saņemt naudu. "Tas ir atkarīgs no tā, kā nauda tiek pasniegta" – tāds ir 27% aptaujāto vērtējums par naudas saņemšanu dāvanā. Un lielākā daļa – 36% Māmiņu Kluba dalībnieču – atklāj, ka viņām katra dāvana ir mīļa.

Jaunās  ģimenes labprāt atbalsta citus: 22% māmiņu atzīst, ka viņas ziedo regulāri, visa gada garumā, katra ceturtā mamma (25%) ik Ziemassvētkus atvēl kādu noteiktu summu ziedojumiem, un 21% ziedo drēbes, rotaļlietas un citas mantas.

SEB bankas un Māmiņu Kluba aptauja tika veikta no 19. novembra līdz 16. decembrim un tajā piedalījās 795 jauno ģimeņu.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko