Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Miljardieris ziedo miljonus augstskolai, lai "nesaindētu savus bērnus ar naudu"

Austrālijas miljardieris Grēms Takvels nolēmis ziedot 50 miljonus Austrālijas dolāru Kanberas universitātei, lai pasargātu savus bērnus no "saindēšanās ar naudu", ziņo ārzemju mediji.

G.Takvels ir pārliecināts, ka milzīgs naudas daudzums "ir indīgs", tāpēc nolēmis ziedot finanses Austrālijas Nacionālajai universitātei un studentu stipendijām. Tuvākajos piecos gados uzņēmēja finansiālais atbalsts nodrošināšot vismaz 125 stipendijas talantīgiem jauniešiem, katru 100 000 dolāru apmērā.

"Vispārīgi runājot, ja jūs palūkojaties uz Austrālijas cilvēkiem, kuri ir ārkārtīgi bagāti, nesaucot nevienu vārdā, tad viņi ar visu savu bagātību nav bijuši spēcīgu filantropijas ideju atbalstītāji," G.Takvelu citē portāls news.com.au. "Diemžēl dažos gadījumos viņi nodod bagātību jaunākām paaudzēm, kuras ir slikti uzvedušās (..). Un es domāju, ka tas ir patiesi slikts piemērs," pavēstījis Kanberā dzimušais austrālietis, kurš bagātību ieguvis, pateicoties darījumiem ar investīcijām un galvenokārt preču barteru organizētāja - uzņēmuma ETF Securities Limited dibināšanai. Patlaban šīs kompānijas aktīvi novērtēti 30 miljardu dolāru apmērā.

Lai arī G.Takvels un viņa sieva Luīze ir gādīgi četru bērnu vecāki, kuriem viņi palīdzējuši ar augstskolas studiju apmaksu, dzīvesbiedri vēlas, lai atvases ķeras pie nodarbēm, kas dara viņus laimīgus. "Un ja viņi rada lietas paši, tad viņi paši to ir sasnieguši," sacījis G.Takvels. "Savukārt, ja tu viņiem dod lietas, tas gandrīz vai sagrauj viņu vēlmi kaut ko darīt," uzsvēris uzņēmējs, norādot, ka rezultātā šādiem bērniem dzīvē ejot daudz sliktāk.

Kā atzinās Kanberas augstskolas pārstāvji, uzzinot par G.Takvela vēlmi ziedot universitātei 50 miljonus, visi esot bijuši šokā. Šis ir lielākais finansiālais atbalsts, kādu augstskola jebkad ir saņēmusi, ziņo portāls news.com.au.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko