Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Muzeju naktī piedalīsies 136 muzeji un 34 cita veida institūcijas

Starptautiskajā akcijā Muzeju nakts, kas norisināsies 16.maijā, piedalīsies 136 muzeji un 34 cita veida institūcijas visā Latvijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā (KM).

Latvijā akcija notiks jau 11.reizi. Šogad Latvijas muzeji uzņēmušies misiju - lasīt, pārlasīt un atrast Raiņa un Aspazijas darbos vistuvākos, visiedvesmojošākos un aktuālākos motīvus, lai popularizētu muzejiem nodoto kultūras mantojumu un uzrunātu Muzeju nakts apmeklētājus.

Muzeji aicinās gan klejot pa dzejnieku biogrāfiju dramatiskajiem līkločiem, gan meklēt viņu daiļrades atspulgus apkārtējās dzīves realitātēs. Kā katru gadu, Muzeju nakti kuplinās arī citu ar kultūras mantojumu saistītu institūciju sagatavotās programmas.

Akcija Eiropas Muzeju nakts notiek ik gadu kādā no maija sestdienām vienlaicīgi daudzās Eiropas valstīs. Akcijas iniciators un koordinators ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Pasākums tradicionāli norit no sestdienas vakara plkst.19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

Lai sagatavotos Muzeju nakts apmeklējumam, ir apkopota akcijas pasākumu programma, kas ir pieejama interneta portālā www.muzeju-nakts.lv. Akcijas organizētāji iesaka laicīgi iepazīties ar plašo piedāvājumu un izplānot katram savu maršrutu.

Akciju Muzeju nakts Latvijā organizē KM sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko