Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgā novembrī uzstāsies skaudrā sintpopa karaļi Hurts

4.novembrī Latvijā ar jaunu programmu atgriezīsies mūsdienu sintpopa sensācija – Mančestras duets Hurts. Viņu koncerts Arēnā Rīga izskanēs marta sākumā iznākušajam albumam Exile veltītās koncerttūres ietvaros.

Grupu Hurts 2009.gadā Mančestrā nodibināja Teo Hačkrafts (vokāls) un Adams Andersons (taustiņinstrumenti). Abi kopš 2005.gada muzicēja apvienībā Bureau, kas vēlāk pārtapa par Daggers, bet galu galā beidza pastāvēt. Par Hurts vizītkarti kļuvušas drūmas noskaņas piesātinātas dziesmas, kuras caurvij smeldzīgs vokāls, grupas kompozīcijas visnotaļ arī atgādina astoņdesmitajos gados tapušās melodijas. Savu mūzikas stilu Hurts dalībnieki nodēvējuši par Disco Lento.

Dueta debijas albums Happiness iznāca 2010.gada septembrī un drīz vien kļuva par sensāciju, jo seši plates singli - Wonderful Life, Better Than Love, Stay, Sunday, All I Want For Christmas Is New Year's Day un Illuminated – iekļuva dažādu Eiropas topu augšgalā. Albums ieguva zelta disku Lielbritānijā un Austrijā, bet platīna – Vācijā, kopumā sasniedzot vismaz pirmo desmitnieku 12 Eiropas valstu hitparādēs. Albuma pārdoto kopiju skaits pārsniedza vienu miljonu.

Hurts mūziķi līdz šim uzstājušies Eiropas festivālos kā Rock Im Park un Rock Am Ring, Oxygen, T In The Park, V Festival, Sziget, Pukkelpop, pašmāju Positivus un citos. 2011.gadā grupa triumfēja arī Lielbritānijas slavenajā Glastonberijas festivālā, kur 135 000 skatītāju aptaujā viņu uzstāšanās tika atzīta par vislabāko, aizēnojot pat tādu mūziķu kā U2, Bejonsē un Coldplay uzstāšanos. Arī NME veidotajā aptaujā Band Of The Summer lasītāji šo duetu atzinu par labāku par Kaiser Chiefs, The Killers, My Chemical Romance un Muse.

Grupas otrais albums Exile tika izdots šogad, 8.martā. Mūziķi atzīst, ka šoreiz sacerēšanai viņi veltījuši daudz vairāk pūļu, nekā strādājot pie pirmās plates.

“Pirmkārt vēlējāmies klausītājus iepazīstināt ar kompozīciju The Road, tāpēc ka tā uzskatāmāk pauž visa albuma ideju. Mēs mēģinājām uzrakstīt visdrūmāko dziesmu, kādu vien spējām,” intervijā radio BBC1 atklāja T.Hačkrafts. Mūziķi stāstīja, ka singlu The Road iedvesmojis Dž.Ballarda romāns Autokatastrofa un K.Makārtija darbs Ceļš.

NME kritiķis jaunāko dueta veikumu salīdzinājis ar Muse The 2nd Law. Savukārt izdevums Guardian, atrodot paralēles ar Nine Inch Nails ģitāru skaņām, uzsvēra, ka visam tomēr cauri vijas savs, oriģināls rokraksts. BBC Music pat apgalvoja: “[albums] sakāpina mūsdienu popmūzikas sajūtas tādā mērā, ka neviena grupa neskan tik skaudri kā Hurts”.

Biļetes uz grupas Hurts koncertu Arēnā Rīga no 25.marta varēs iegādāties visās Biļešu serviss tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko