Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Ķirbja iemānīšana

Nemaz nezināju, ka Latvijā daudziem ir nenormāla ķirbju fobija, - tā _Dienas Ēdienu _jaunākajā numurā, piedāvājot savas ķirbju receptes, saka šefpavārs no Austrālijas Krišjānis Zintis Putniņš. Viņš uzskata - vienkārši ir jāmāk ķirbi pareizi pagatavot. Pirmkārt, tas jācep, nevis jāvāra. Otrkārt, jāzina, ar kādām garšvielām tas draudzējas - un tās ir ķimenes, timiāns, rozmarīns, ķiploks, vēl arī sāls, pipari un laba eļļa.

Iespējams, mēs esam netaisni pret ķirbi. Tomēr pat tad, ja to cepam, galvenais kompliments ēdienam: nevis - cik garšīgs ķirbis!, bet gan - garšo tik labi, ka nevar pat just, ka gatavots no ķirbja.Nabaga ķirbis, bet tā arī restorāna Ambiente šefpavārs Māris Pastars raksturo šo recepti - pat nepamanīsit, ka ēdat ķirbi.

Jēra gaļas sautējums ķirbī

Pagatavošana:

1. Ķirbim nogriež cepurīti un ar karoti izņem sēklas.

2. Gaļu un dārzeņus sagriež kubiņos, gaļu apcep un nedaudz pasautē.

3. Apcep burkānus, sīpolus, ķiplokus, pievieno apcepto gaļu un gabaliņos sagrieztos kartupeļus un pilda ķirbī.

4. Ķirbim uzliek cepurīti, ķirbja kātiņu var aptīt ar foliju, lai nesadeg.

5. Ķirbi cep cepeškrāsnī 160 grādos aptuveni 60 minūtes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

Vienai kārtīgai porcijai vajadzēs: vienu nelielu ķirbi - 700-800 g, 180 g jēra šķiņķa, 2 kartupeļi, 1 burkāns, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 1 zariņš rozmarīna, pipari, sāls.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko