Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Krāsnī cepts ābols ar kanēļa drumstalām un vaniļas saldējumu

Restorāna Queens šefpavārs Rolands Rudzāts priecājas par krāsaino gadalaiku - kad dārzi gandrīz jau novākti, atliek tikai ķerties pie dāsnajām veltēm un priecēt ēdējus.

Pagatavošana

1. Ābolam izņem serdi.

2. Sviestu sajauc ar miltiem, kanēli un cukuru, veidojot drumstalas, pievieno izmērcētas rozīnes.

3. Maisījumu pilda ābolam viducī un liek to cepties 180 °C aptuveni 15 min.

4. Karameļu mērcei izkausē cukuru, pielej saldo krējumu un vāra, kamēr mērce sabiezē.

5. Ēdienu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

2 porcijām vajadzēs: 800 g ābolu, 100 g sviesta, 200 g miltu, 1 šķipsnu kanēļa, 20 g rozīņu, 3 ēd. k. cukura, 4 bumbiņas saldējuma.

Mērcei

200 g saldā krējuma, 2 ēd. k. cukura.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko