Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ciklā Deja domā notiks tikšanās ar māksliniecēm Annemariju Auteri un Disu Kamulu

Latvijas Dejas informācijas centra rīkotajā ciklā Deja domā, 26. martā no plkst. 15 līdz 18. Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā telpās notiks tikšanās ar dejas māksliniecēm Annemariju Auteri un Disu Kamulu, informēja pasākuma pārstāve Daina Tabūna.

Cikls iecerēts kā dažādu ārvalstu un Latvijas dejas profesionāļu lekcijas, demonstrācijas, semināri, ieskati radošajā procesā un citu formu publiskas uzstāšanās, kuras vieno mērķis – iepazīstināt ar fiziskām, intelektuālām, vizuālām un emocionālām atziņām par dejas mākslu un to noderīgumu citās nozarēs un ikdienā. 

Pirmajā reizē LDIC piedāvā tikšanos ar divām Ziemeļvalstu māksliniecēm. Horeogrāfe un baleta pedagoģe Annemarija Autere, kas savu baleta karjeru aizvadījusi Norvēģijā un Zviedrijā un pašreiz dzīvo Francijā, Latvijā viesojusies jau vairākkārt. Šoreiz viņa piedāvās lekciju ar nosaukumu Zinošais ķermenis, kurā pastāstīs par cilvēka anatomiju gana zinātniskā,  tomēr plašākā, nekā ierasts, skatījumā. Viņas ķermeņa sagatavošanas jeb “instrumenta uzskaņošanas” metode vienlīdz labi der baletdejotājiem un programmētājiem, breikeriem un mājsaimniecēm.

Otra viešņa būs teātra un dejas pētniece, Ziemeļvalstu Vasaras universitātes (Nordic Summer University, NSU) valdes priekšsēdētāja Disa Kamula no Somijas. Viņa iepazīstinās ar NSU darbības modeli, īpaši uzsverot mākslinieciskās izpētes sadaļu, kas ir lieliska platforma ne tikai akadēmiķiem, bet arī mākslas praktiķiem dalīties ar saviem radošajiem meklējumiem, tādējādi veicinot arī ierasti visai klusās dejas mākslas prestižu un pieejamību. Disa Kamula dalīsies ar pieredzi, kā spēja reflektēt par savu māksliniecisko praksi ietekmē publikas piesaisti.

Pasākums ir par brīvu, bet, tā kā vietu skaits ir ierobežots, lūdzam interesentus iepriekš pieteikties uz e-pastu [email protected]. Darba valoda būs angļu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja