Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Elza Leimane radījusi jaunu horeogrāfiju prestiža baleta konkursa Galā koncertam

Horeogrāfe Elza Leimane un Latvijas Nacionālā baleta solisti Jūlija Brauere, Ieva Rācene, Kristaps Jaunžeikars un Roberts Naje radījuši videodarbu prestižā Valentīnas Kozlovas Starptautiskā baleta konkursa (Ņujorka) Galā koncertam, kas šogad notiek digitālajā vidē, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Elzas Leimanes jaundarba Solo? Repeat! ar Annes Milleres mūziku ieraksta tapšanā piedalījies scenogrāfs Andris Freibergs, gaismu mākslinieks Ainārs Pastars; video veido Jānis Ķeris.

Elza Leimane aicināta piedalīties konkursa Galā koncertā kā viena no iepriekšējo gadu laureātēm. "Man piedāvāja dejot pašai vai radīt jaunu horeogrāfiju, un es izvēlējos otro iespēju. Esam priecīgi satraukti, kameras priekšā ir atšķirīga pirmizrāde. Es varētu to salīdzināt ar aktiera darbu uz skatuves un aktiera darbu kino, katrā ir atšķirīgi smalkumi. Gribu teikt lielu paldies Latvijas Nacionālās operas un baleta vadībai, scenogrāfam Andrim Freibergam, gaismu māksliniekam Aināram Pastaram un kolēģiem, kas palīdzēja īstenot šo darbu," stāsta Elza Leimane.

Valentīnas Kozlovas Starptautiskais baleta konkurss ir viens no nozīmīgākajiem pasaulē, tajā piedalās 125 dejotāji no visas pasaules. Konkursa kārtas tiešraidē notiek, pieskaņojoties dažādu reģionu laika zonām. Latviju konkursā pārstāv Rīgas Baleta skolas audzēknes Keita Marija Bloma un Aleksandra Treimane. Savukārt konkursa žūrijā līdzās daudzām izcilām pasaules baleta personībām strādā arī Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis un Rīgas Baleta skolas pedagoģe, Starptautiskā Baltijas baleta konkursa direktore Regīna Kaupuža. Žūriju vada kādreizējais Parīzes baleta premjers Šarls Žids.

Konkursa Galā koncerts un apbalvošanas ceremonija notiks 15. martā plkst. 19 pēc Latvijas laika un, tāpat kā konkursa kārtas, skatāms konkursa Facebook un YouTube kanālos.

Konkursa mājaslapa: https://www.vkibc.org.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja