Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Izskanējis festivāla Baleta zvaigznes Jūrmalā 20 gadu jubilejas koncerts

Dzintaru koncertzālē 3. augustā izskanēja krāšņs starptautiskā baleta festivāla Baleta zvaigznes Jūrmalā 20 gadu jubilejas koncerts, informēja pasākuma pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis par godu jubilejai bija sapulcinājis baleta izcilības no Montekarlo, Štutgartes, Hamburgas, Horvātijas, Krievijas un Latvijas Nacionālā baleta trupām, pārstāvot Armēniju, Brazīliju, Itāliju, Koreju, Ukrainu, Japānu, Kanādu, Krieviju un Latviju.

Pirmo festivālu pirms divdesmit gadiem atklāja jauniņās studentes Elza Leimane un Anna Laudere. Šovasar, sveicot festivālu jubilejā, abas mākslinieces atkal dejoja Dzintaros, tikai nu jau kā vadošās solistes Rīgas un Hamburgas baleta teātros. Anna Laudere pārstāvēja Hamburgas baleta teātri un pārī ar Edvinu Revazovu izpildīja fragmentus no baleta izrādes Anna Kareņina Džona Noimaijera (John Neumeier) horeogrāfijā. Annas tēlu horeogrāfs veidojis īpaši A. Lauderei. Savukārt Elza Leimane festivālā piedalījās gan dejotājas, gan horeogrāfes ampluā.

Ārvalstu viesu vidū bija solistu pāris no Princeses Greisas Kellijas dibinātā Montekarlo baleta teātra (Les Ballets de Monte Carlo) – armēniete Viktorija Ananjana (Victoria Ananyan) un itālis Simone Tribuna (Simone Tribuna). Dejotāji izpildīja pas de deux no baleta izrādēm Romeo un Džuljeta un Dov’è la Luna Montekarlo baleta vadītāja Žana Kristofa Majo (Jean-Christophe Maillot) horeogrāfijā.

Štutgartes baleta teātri pārstāvēja vadošo solistu pāris, korejiete Hjojiņa Kanga (Hyo Yung Kang) un kanādietis Džeisons Reilijs (Jason Raily). Pāris dejoja Jiržīja Kiliāna (Jiří Kylián) darbu One of a Kind un Mauro Bigonceti (Mauro Bigonzetti) horeogrāfiju Kazimir’s Colors.

Pas de deux no baleta Kopēlija izpildīja Horvātijas baleta teātra (Hrvatsko Narodno Kazalište u Splitu) solistu pāris Ivans Boiko (Ivan Boiko, Ukraina) un Nozomi Miura (Japāna). Intriģējoša bija tikšanās ar dvīņu māsām, televīzijas šova Tanci zvaigznēm Anastasiju un Viktoriju Mihailecām (Anastasia and Victoria Mihailec) no Krievijas.

Jau tradicionāli festivālā piedalījās Latvijas Nacionālā baleta trupa un solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Kārlis Cīrulis un Kristaps Jaundžeikars, kuri izpildīja fragmentus no jaunākajiem sezonas iestudējumiem Trīs Musketieri Pola Čalmera (Paul Chalmer) horeogrāfijā un Antonija#Silmači Aivara Leimaņa horeogrāfijā, kā arī jaunākās pašmāju horeogrāfu miniatūras.

Pateicoties festivāla ilggadējā vadītāja un dvēseles – Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskā vadītāja Aivara Leimaņa – aizrautībai un baleta mākslas mīlestībai, festivāls aug un pilnveidojas jau 20 gadu, sagādājot tradicionālos baleta svētkus Latvijas iedzīvotājiem un Jūrmalas viesiem. Festivāla jubilejas reizē skaitītājus gaida tikšanās ar augstākās raudzes dejotājiem un jauniem talantiem, mūžīgām vērtībām un drosmīgiem meklējumiem, un, kā jau ik gadu vienmēr, lieliska atmosfēra un svētki dejas mākslai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja