Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunieši var pieteikties dalībai starptautiskā laikmetīgās skatuves mākslas projektā People Power Partnership

Fonds Initium un laikmetīgās dejas mākslas un izglītības platforma Equilibrium group piedāvā jauniešiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem pieteikties dalībai starptautiskā laikmetīgās skatuves mākslas projektā People Power Partnership.

Kā  informēja fonda Initium valdes priekšsēdētāja Ieva Niedre, dejotāji vecumā no 18 līdz 25 gadiem var iesaistīties starptautiskā laikmetīgās skatuves mākslas projektā People Power Partnership, kas top ar Eiropas Savienības (ES) programmas Radošā Eiropa projekta Kultūra atbalstu.

Īpaši tiek aicināti projektā iesaistīties tos jauniešus, kas vēlas savu dzīvi saistīt ar dejas mākslu un pusprofesionalā vai daļēji profesionālā līmenī to apgūst deju studijās, augstskolās vai vidējās profesionālajās izglītības iestādēs, kā arī jauniešus, kuri darbojas kādā citā skatuves mākslas jomā.

Niedre atzīmēja, ka projektā iesaistītas 11 dalībvalstis, laika posmā no 2021. līdz 2023. gadam kopīgi Latvijā un citās valstīs tiks realizētas vairākas augsta līmeņa, vietai pielāgotas laikmetīgās mākslas performances.

No katras dalībvalsts tiks atlasīti astoņi līdz desmit jaunieši, kuri, darbojoties ar profesionāliem Eiropas laikmetīgās skatuves mākslas māksliniekiem un jauniešiem no citām dalībvalstīm, radīs mākslas notikumus Latvijā, Portugālē, Vācijā, Spānijā, Dānijā, Horvātijā, Rumānijā, Itālijā, Čehijā, Lielbritānijā, Lietuvā.

Projektā tiks nodrošinātas meistarklases, ceļošanas izmaksas, uzturēšanās izmaksas un citi ar dalību saistītas pozīcijas. Meistarklases un performances tiks organizētas pa posmiem, kas nozīmē, ka tās būs iespējams apvienot ar mācībām un studijām un, trīs gadu projekta aktīvā darbība, izdalīta pa nedēļām, veidos ap 2,5 mēnešiem.

Niedre norādīja, ka tiklīdz epidemioloģiska situācija valstī to atļaus, tiks izsludināts datums dalībnieku atlasei klātienē, bet pieteikumus uz atlasi jāiesūta līdz 17. martam. Lai atlase notiktu pēc iespējas drošāk, tās dalībniekiem tiks nodrošināti bezmaksas ātrie antigēnu testi.

Informācija par projektu un pieteikšanos, kā arī pieteikšanās nosacījumi pieejami šeit.

Vairāk par pašu projektu iespējams uzzināt: www.people-power-partnership.eu/.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja