Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kad esam klātesoši mirklī cits ar citu. Sāksies laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot

"Festivāls ir ģimenisks, draudzīgs. Nekad nav bijis tā, ka mākslinieki atbrauc, parāda izrādi un – čau!" saka Starptautiskā laikmetīgās dejas festivāla Laiks dejot direktore horeogrāfe Olga Žitluhina.

Gan no tajā ierasti valdošās atmosfēras, gan no pandēmijas radītās nošķirtības izaugusi šogad festivālam izvēlētā tēma – Draugi. Laiks dejot no 12. līdz 21. jūnijam dažādās kultūrvietās Rīgā, kā arī Stāmerienas pilī piedāvās daudzveidīgu izrāžu un meistarklašu programmu un pulcēs individuālus dejas māksliniekus un apvienības no 14 valstīm. Skatītājiem festivāls būs iespēja redzēt augstas raudzes laikmetīgās dejas izrādes un mākslinieku vadītās meistarklasēs ieraudzīt viņus kā personības: kā viņi dzīvo, kā domā, kā dejo, kāpēc ir mākslā.

Annas Marijas Adomaitītes (Lietuva, Šveice) soloizrāde darba gabals, balstoties ātrās ēdināšanas darbinieku pieredzē, skata darbu kā atsvešinātu un neizbēgamu praksi. Francijas horeogrāfes Zoī Lakornjē un mūziķa Remī Tibo kopdarbs FATAL.E vēsta par sērām, laiku un svētkiem. Arī Skopjes Dejas teātra un horeogrāfes Adrijanas Dančevskas (Ziemeļmaķedonija) izrāde Nepieskaries manām acīm slavina dzīvi, skaistumu vienkāršībā un dusmas esamībā. Somijas dejas kompānija Gruppen Fyra, kas ieguvusi publikas simpātijas ar saviem humora pilnajiem darbiem, uz Latviju ved izrādi Soiree (Sarīkojums) par bailēm no dzīves un dejošanu uz pasaules drupām. Horvātijas mākslas organizācijas de facto horeogrāfiskais darbs Rats, kurā piedalās aktieri, dejotāji un folkloras mākslinieki, iedvesmojas no horvātu dejām un paražām un pēta, vai un kā tautas tradīcijas saglabājušās kā populāras modernitātes parādības. Savukārt Nantea Dance Company no Tanzānijas jau ievadīs Laiks dejot 2023. gada programmu, kuras centrā būs Āfrikas deja. Dejas duets un filmu projekcija Brīdis – Wakati atspoguļo mirkļu daudzos slāņus.

15. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 22.00 Rīgā Hanzas peronā, vasaras saulgriežus sagaidot, notiks apjomīga horeogrāfu Olgas Žitluhinas un Valērija Oļehno laikmetīgās dejas, mūzikas un gaismas performance Tornado, kas vienā procesā ap laikmetīgo deju apvienos dažādas mākslinieciskās prakses.

Savukārt darbā RAZDEDAUCH Stāmerienas pilī 21. jūnijā satiksies nobrieduši dejas mākslinieki no Skandināvijas, Baltijas, Apvienotās Karalistes, apliecinot – kaut kas jēgpilns rodas vienmēr, kad esam klātesoši mirklī cits ar citu, un deja un dejošana pieder ikvienam – jebkurā vecumā.

Sīkāk – www.laiksdejotfestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja