Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ķermeniska pieredze un ideju laboratorija. Aizputē norisinās laikmetīgās dejas programma Horos

Vairāk nekā nedēļas garumā, no 30. maija līdz 9. jūnijam, Aizpute kļūs par rezidenci dejas profesionāļiem no Latvijas, Lietuvas, Islandes un Francijas.

Aizputē jau trešo gadu norisināsies laikmetīgās dejas programma Horos, kas dejas māksliniekiem sola radošu sadarbību, laiku un telpu jaundarbu ideju attīstīšanai, savukārt vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem – iespēju baudīt laikmetīgās dejas izrādes un iepazīt šīs jomas māksliniekus.

Horos, kuras nosaukums aizgūts no grieķu valodas vārdiem χορός un χώρος – "deja" un "telpa" –, ir dejas kompānijas Tuvumi iniciēta un vadīta ilgtermiņa dejas apmaiņas programma, kuras mērķis ir caur mākslinieku rezidenču, viesizrāžu un izrāžu programmas organizēšanu veicināt laikmetīgās dejas attīstību un starptautiska sadarbības tīkla veidošanos. Šīgada programmas rezidentu loku veido dejas mākslinieki no Latvijas Alise Madara Bokaldere, Sintija Siliņa, Kristīne Brīniņa, Marija Saveiko, apvienība IevaKrish, kā arī ārvalstu mākslinieki Gabriele Bagdonaite (Lietuva), Inga Hulda Hakonardotira (Islande) un Jans Lugē (Francija).

Horos Aizputē atklās un noslēgs rezidentu veidoto izrāžu programmu, tāpat notiks publiska prezentācija tam, kas tiks paveikts dejas rezidences laikā.

Ceturtdien, 30. maijā, plkst. 20.00 Horos laikmetīgās dejas programma tiks atklāta ar horeogrāfes Sintijas Siliņas izrādi Mans līgums ar krēslu, kas tapusi Ģertrūdes ielas teātrī un veidota sadarbībā ar dramaturgu Evartu Melnalksni un dejotāju Agnesi Bordjukovu. Izrāde ir ķermeniska pieredze, kas dažādos slāņos – fizioloģiski, horeogrāfiski, sociokulturāli un politiski – risina ķermeņa un krēsla magnētiskās attiecības.

8. jūnija pēcpusdienā plkst. 17.00, tiekoties klubā Kurzeme, interesentiem būs iespēja tuvāk iepazīties ar Horos rezidentiem un viņu jaundarbu idejām – mākslinieki šajā pasākumā prezentēs rezidences procesā izdomāto un paveikto.

Rezidence noslēgsies 9. jūnijā plkst. 17.00 Aizputes kultūras namā ar dejas vakaru, kas piedāvās noskatīties trīs īsās formas izrādes – Alises Madaras Bokalderes izrādi Manu acu tulkojums, apvienības IevaKrish radīto Oblicus. Arhitektoniska šķībdeja un islandiešu – franču mākslinieku dueta Ingas Huldas Hakonardotiras un Jana Lugē izrādi Atkal saulriets.

Rezidentu skiču un sarunu vakarā sestdien ieeja ir bez maksas. Biļetes uz Horos atklāšanas un noslēguma pasākumiem pieejamas Biļešu paradīzē, un Aizputes iedzīvotājiem ieeja tajos ir ar 50% atlaidi, iepriekš gan jāpiesakās e-pastā [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja