Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tornādo, Kaukāza dejas, kaili skatītāji. Laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot Rīgā un Stāmerienā

Daudzveidīgu izrāžu un meistarklašu programmu Rīgā un Stāmerienā no pirmdienas, 12. jūnija, līdz pat 17. jūnijam piedāvās starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot 2023.

Tam šogad aprit jau 25. gadskārta, un šoreiz festivāla galvenais akcents būs maz zināmā profesionālā laikmetīgā deja no Kaukāza reģiona – Gruzijas, Armēnijas, Azerbaidžānas. Laiks dejot programmā ietvertas arī Lielbritānijas, Ungārijas, Moldovas un Latvijas dejas mākslinieku izrādes un filmas.

Festivāls sāksies 12. jūnijā ar festivāla viesu un visu paaudžu Latvijas dejas mākslinieku rituālo "tornādo" Rīgas cirkā. Laikmetīgās dejas, mūzikas un gaismas performances Tornado (horeogrāfija – Olga Žitluhina, Valērijs Oļehno, mūzika – Juris Kaukulis, Liene Dobičina, gaismas – Oskars Pauliņš) iecere ir iniciēt māksliniecisku sinerģiju, vienā procesā ap laikmetīgo deju apvienojot dažādas mākslinieciskās prakses.

13. jūnijā LKA Zirgu pastā notiks horeogrāfes Natijas Čikvaidzes (Gruzija) un LKA topošo horeogrāfu kopdarba Viens otrais ātrums pirmizrāde un horeogrāfes Vendijas Hjūstones (Lielbritānija) izrāde Skaties to. Tikmēr Eduarda Smiļģa Teātra muzejā būs Latvijā nebijis notikums – Marta Ladzjanski un Žolts Varga (Ungārija) piedāvās dejas izrādi kailiem skatītājiem Ļauj man redzēt_natur.

14. jūnijā mākslas centrā Noass varēs baudīt Kaukāza dejas mākslinieku veidotas norises. Būs brīvā skatuve, Natijas Čikvaidzes un Anuškas Čheizes, kā arī Natijas Bunturi (Gruzija) un Rimas Pipojanas (Armēnija) soloizrādes, savukārt meistardarbnīcu izrādi piedāvās apvienība Salaam Theater LAB: Ilkins Huseinovs, Elnurs Musajevs un Leili Gafarova (Azerbaidžāna). Pēc tam notiks diskusija, kurā piedalīsies kuratore un laikmetīgās dejas un performances festivāla direktore Tamuna Gurčiani no Gruzijas. Sadarbībā ar viņu izvēlēti šīgada Laiks dejot programmas mākslinieki. Būs skatāmas arī Kaukāza dejas īsfilmas, bet vakaru Noasā noslēgs mūzikas un dejas AD-LIB kopā ar mūziķiem no apvienības Bm/C. Savukārt Dirty Deal Teatro šajā vakarā varēs noskatīties Elīnas Gediņas un dejas kompānijas SIXth izrādi Atceries mani.

15. jūnijā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā pirmizrādi piedzīvos horeogrāfes Rūtas Pūces monoizrāde Līdz nāve mūs šķirs. Vēl redzēsim moldāvu mākslinieku Aleksandras Šošņikovas un Sergeja Golovņas izrādi Tuvības, kā arī Ramonas Levānes un Edvarda Kurmiņa topošās izrādes Make Me Company darba versiju.

16. un 17. jūnijā Laiks dejot noslēgsies Stāmerienas pilī, kur citā vidē notiks visu Kaukāza mākslinieku dejas izrādes, būs skatāma Kristīnes Brīniņas ceļojošā izrāde Vai esam tikušies agrāk? un norisināsies meistarklases un dejas.

Sīkāk – Laiks dejot Facebook lapā. Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja