Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Puika Džonijs

Iepazīstieties: Johnyboy no Salaspils, kura popularitāte pārsniedz jebkuras angliski dziedošas pašmāju grupas panākumus

Dziesmu svētku paēnā ir noticis vēl šis tas sensacionāls. Naktī no sestdienas uz svētdienu, kad vieni savos televizoru ekrānos skatījās Deju svētku lieluzvedumu Daugavas stadionā, savukārt Vecrīgā pie katras otrās kafejnīcas skandēja: "Rosija, Rosija!", pēc divu gadu klusēšanas jaunu albumu klajā laida Johnyboy. Ja kāds vēl nezina, ar šo skatuves vārdu uzstājas Deniss Vasiļenko, reperis, kuru varam uzskatīt par vienu no pasaulē populārākajiem Latvijas mūzikas izpildītājiem, ja ne pašu populārāko. Protams, pasaules daļa, kurā viņš ir populārs, ir tā, ko mēdz dēvēt par krievvalodīgo, kaut gan reps, kā zināms, pieder pie amerikāņu masu kultūras un to katrā zemē vienkārši pielāgo, kā nu māk… Lai gan, ņemot vērā bagātīgo necenzētas leksikas slāni, ko izmanto reperi, to nez vai pat gribētos saukt par kultūru latviešu izpratnē. Vārdu sakot, sarežģīti.

No vienas puses, ja Latvija gribētu lepoties ar izklaides industrijas eksportu, Džonibojs būtu ejošākā prece: viņa popularitāte tālu pārsniedz jebkuras angliski dziedošas grupas panākumus. No otras puses, Latvijas izklaides industrijai šajā gadījumā nav nekādu nopelnu. Puisis no Salaspils visu ir sasniedzis saviem spēkiem, ar talantu un zvērīgu apņēmību vien un par to nemitējas atgādināt savās vārsmās. Lai vai kā, videoklipi, kas kanālā YouTube bija ievietoti pirms jaunā albuma izdošanas, tā iznākšanas brīdī jau bija skatīti pusotra un gandrīz divus miljonus reižu, un skaitļi turpina augt.

Tiesa, tie vēl nav Džonija personiskie rekordi, tāpēc mazliet jāatgādina dramatiskais fons: reperis slavas virsotnes izbaudīja apmēram pirms pieciem gadiem, vēl nebūdams divdesmit gadu vecs. Viņš ar joni ielauzās krievu repa elitē un populārāko video skatījumi sasniedza sešus miljonus. Džonibojs skandēja sirdi plosošus tekstus par savu mazo brālīti, kuru kopā ar mammu audzina bez tēva, nikni vērsās pret abortiem un narkotiku postu, un pielūdzējas sajūsmā nepārtraukti spiedza. Tomēr puisis, kurš piemīlīgā izskata dēļ vairāk iederētos popmūzikā, nevis skarbās maskulinitātes kulta pārņemtajā repa pasaulē, piedzīvoja arī tās ārkārtējo brutalitāti: zaudējis cīņā (batlā) citai autoritātei, viņš kļuva par līdzjutēju izsmiekla upuri. Kādreizējie fani pārvērtās heiteros, un Džoniboja karjera strauji gāja lejup, līdz viņš apklusa pavisam. Tomēr, kā tagad izrādās, sapnis par atgriešanos bijis dzīvs un ticis arī rūpīgi gatavots: piecpadsmit jaunu dziesmu (treku), kvalitatīvs videoklips, kurā Džonibojs draiski vizinās ar trīsriteni uz nu jau likvidējamās ABLV Bank fona, plaša kampaņa sociālajos tīklos...

Vai senās fanes atgriezīsies pie Džoniboja, un vai pievienosies jaunas? Viņš liek visu uz savas stiprākās – mīlestības lirikas – kārts un vairs neizskatās pēc mazliet smieklīga, tēlotā niknumā brēcoša tīņa. Tāpēc vēlam Džonibojam, "krievu rīdziniekam", kā viņš pats sevi nodēvējis kādā no dziesmu nosaukumiem, veiksmīgu atgriešanos!

Top komentāri

trusis nejaukais
t
nekad neesmu dzirdeejis par taadu JohnnyBoy, lai gan ljoti intereejos par muuziku un daudz pavadu laika youtubee un tomeer neesmu dzirdeejis (un varbuut arii nemaz negribu izlasot sho rakstu). bet gribeetu gan zinaat kaadaa informaacijas telpaa dziivo autors?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja