Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izdots Agneses Rutkēvičas otrais dzejas krājums Vietām cilvēki

Jāņa Rozes apgāds izdevis latviešu dzejnieces Agneses Rutkēvičas otro dzejas krājumu Vietām cilvēki, informēja izdevniecības pārstāvji.

Krājumā Vietām cilvēki iekļautie dzejoļi ir saldsērīgi dzidri – tajos mierinājumu varēs atrast tie, kurus notvērušas ilgas, bet spirdzinājumu – tie, kurus pārmācis nogurums. Pārdomāti veidotie tēli un metaforas, labi izkoptā un prasmīgā rotaļa ar valodu piešķir dzejoļiem trauslu, gluži vai netveramu noskaņu.

Kopš Agneses Rutkēvičas debijas grāmatas iznākšanas 2012. gadā ir pagājuši astoņi gadi - tik ilgi auklēts un lolots jaunais krājums, kurā iekļautie dzejoļi ir tādi kā sāpju bērni, tāpēc jo mīļāki. Ikviens dzejolis, viņasprāt, ir gluži kā saruna ar Dievu, jo "dzeja ir vienīgā valodas forma, kādā uzrunāt nezināmo, neuzrunājamo".

"...šajos dzejoļos vārdi bez piepūles pārsprāgst, un tu ieraugi dzīvu (vai nedzīvu) matēriju, no kuras pil gaisma un tumsa, skaņa un klusums, viss šis mūžības arsenāls, kas laicīgo dzīvi dara tik skaistu," par krājumu saka tā redaktors, dzejnieks Edvīns Raups.

Agnese Rutkēviča (1988) debitēja 2012. gadā ar krājumu Jaunā Vāgnera klusēšana (izdevniecība Mansards) ar pseidonīmu Anna Foma. Publicējusies žurnālos Karogs, Latvju Teksti, Domuzīme. Darbojas teātrī, kur pēc viņas lugām tapušas izrādes Kartupeļu ēdāji, Dukši, Mans nabaga tēvs un Dzīvnieks Ku Kū. Izrāde Dukši piedalījusies Vācijas teātra festivālā Jaunās lugas no Eiropas un ieguvusi galveno skatītāju simpātiju balvu. Autores dzeja tulkota angļu un igauņu valodā.

Grāmatas māksliniecisko noformējumu veidojusi Evelīna Andžāne, krājuma redaktors ir dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja