Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Iznācis Antas Rugātes dokumentālais stāsts par Gerdu Sinkēviču Mūsu Gerda

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu žurnālistes Antas Rugātes dokumentālo stāstu par Gerdu Sinkēviču Mūsu Gerda.

Antas Rugātes dokumentālais stāsts par leģendāro vispirms Rīgas, tad Latvijas televīzijas ētera personību, sava laika Latvijas stila ikonu, izcilu ārsti, lībiešu kultūras kopēju mūža otrajā pusē un cilvēku ar dziļi traģisku likteni Gerdu Sinkēviču (Grīvu-Kriķi-Riekstiņu), kurai šogad apritētu 90 gadu.

"Grāmata tapusi ilgā laikā, patiesās rūpēs, dziļā pietātē pret aprakstāmo personību un ar dziļu laikmeta izpratni. Gerda Riekstiņa-Sinkēviča (pirms tam Grīva un Kriķe) bija tālrādes šarmantā seja. Mūsu Latvijas seja vēl atkarības laikā. Apzināti neapzināti viņa nesa Latvijas vārdu ar kopti skaidro un brīnīgi skaisto latviešu valodu, ar savu stāju. Gerdas labvēlīgais skatiens un dzidrā balss uzmundrināja. Kā suģestējoša bērnības zvaigzne viņa staro līdz šodienai – silta kā mātes pieskāriens. Dokumentālais stāsts izgaismo stipra cilvēka misiju likteņa atvēlētajā laikā un gaitās," - Alberts Sarkanis, Dr.philol., valodnieks un diplomāts.

"Antas Rugātes rakstījums izgaismo ļoti lībisku raksturu. Tādu es atceros Gerdu Sinkēviču – nešpetnu, kas pēc vārda kabatā nemeklēs, ja, viņasprāt, nodarīta kāda netaisnība, un vienlaikus ļoti sirsnīgu, ja vajadzīga palīdzīga roka. Gerda, pašas vārdiem izsakoties, nav nekāda ķenķera-ļemķera, bet cilvēks, kam ir gan savs es, gan savs mugurkauls un pašcieņa. Lībiskā žurmes špuhtele grāmatas lappusēs atklājas spilgti un pārliecinoši," - tā Gundega Blumberga, lībiete.

Anta Rugāte ir latviešu žurnāliste un politiķe, bijusi piecu Saeimu (5.-9.) deputāte, divdesmit gadus strādājusi kopā ar Gerdu Sinkēviču. Atmodas laikā aktīvi iesaistījās ne tikai politikā, bet arī dažādos Latgales kultūras un sabiedriskajos procesos. No 1996. līdz 2010. strādāja Latvijas delegācijas sastāvā Eiropas Padomē Strasbūrā. Eiropas Parlamentā 2002. gada 18. novembrī A. Rugātei Saeima uzticēja pārstāvēt Latvijas valsti un parlamentu, pirmo reizi uzrunājot parlamenta deputātus latviski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja