Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valts Ernštreits. Dark Energy

Apgādā Mansards iznākusi Valta Ernštreita dzejas grāmata Dark Energy, informēja izdevniecības pārstāve Aija Rozenšteine.

"Valta Ernštreita otrā dzejoļu grāmata piesaista ar daudzpusīgu tematiku — laikmetam raksturīgais kustības un komunikācijas ātrums, tehnoloģiju klātbūtne un dažādu ideoloģiju cīņu ainas šeit sadzīvo ar emocionāla patvēruma meklēšanu, smalku attiecību liriku un tumšu, futūristisku mistiku. Izvērstās verlibra vārsmas ikdienas haotisko pieredzi nemanāmi savērpj precīzos, emocionālos vērojumos, radot klātbūtnes efektu – tik tuvu un vienlaikus tālu viens no otra atrodas cilvēki, kas dzīvo gan sarežģītu sistēmu un aparātu, gan arī savu šaubu un vientulības ielenkumā," atzīst grāmatas redaktors Kārlis Vērdiņš.

Autors par savu otro dzejas krājumu stāsta šādi: "Šo dzejas krājumu caurvij divas tēmas, kuras abas savienojas tā virsrakstā. No vienas puses, mūsdienu dzīves svarīgākais pamats – enerģija, tās dažādās izpausmēs (elektroenerģija, siltumenerģija, degviela), ar kuru mūsdienu cilvēks ir nedalāmi saistīts un bez kuras vairs nav iedomājama nevienas dzīves jomas pastāvēšana, kuras sākotnējais uzdevums nest gaismu, veicināt progresu un atvieglot cilvēces dzīvi ir pārtapis tumsā, adatā, no kuras nevienam vairs nav iespējams nokāpt. No otras puses – tā ir ikvienā atsevišķā cilvēkā mītošā tumšā enerģija – tumsa, kas jāizlaiž ārā, kas ir tikpat nozīmīga ikviena cilvēkā dzīvē kā gaisma."

Krājumā iekļautie dzejoļi veidoti blīvā kompozīcijā. Vārds "enerģija" virsrakstā nav velti lietots – darbi ir tik intensīvi savā tēlainībā un skanējumā, ka ar poētiskās enerģijas palīdzību liek lasītājam teju nonākt to iekšienē; dažkārt tā mēdz sacīt par prozu, kas liek lasītājam "iekāpt grāmatā iekšā" – Valta Ernštreita otrā grāmata arī šķiet pelnījusi šādu metaforu.

Grāmatas noformējuma autore ir Zane Ernštreite.

Dark Energy atvēršana notiks 9. maijā plkst. 18 grāmatu un kultūrpreču mājā NicePlace Mansards (Rīgā, Kr. Barona ielā 21a, pagalmā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja