Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Šolis: Tās ir pilnīgas muļķības, ka latviešiem nav humora izjūtas

„Tās ir pilnīgas muļķības, ka latviešiem nav humora izjūtas. Problēma ir tā, ka lec kaut kam svešam pakaļ,” uzskata Umka.lv aktieris un režisors Ģirts Šolis.Mūzika un dejas, šlāgeris un tantriskais sekss - visu, ko dzīvespriecīgs pensionārs vecuma plānprātā var izdomāt, piedāvā radošās apvienības Umka.lv leļļu šovā Vectēva Galā vakars. Decembra izrāžu biļetes jau izķertas, taču janvārī vēl var tikt. Šī ir savdabīgās humora triloģijas Vectēva vakars noslēdzošā daļa. Vairāk stāsta aktieris Ģirts Šolis.

Kā par šā projekta centrālo tēlu ir kļuvis tieši Vectēvs?

Studiju gados ar kolēģi Andri Kalnozolu veidojām izrādi ar bērnu blēņu pasaku motīviem, un tur Vectēva lelle bija viena no galvenajām. Izrādei bija īss mūžs, kaut tā bija laba. Pēc tam sākās Umka.lv. Mēģinājām nopelnīt naudu haltūriņās dažādos pasākumos. Priekšnesumiņus jau akadēmijas laikā bijām sataisījuši, taču mums vajadzēja konferansjē. Tā Vectēvs atkal nonāca uz skatuves.

Vai personāža vecumam šovā ir nozīme?

Vectēva tipāžs ir saistošs ar to, ka tas ir simbols dzīves pieredzei. Ja viņa vietā būtu, piemēram, mikimauss, tas viss būtu pilnīgi savādāk. Kaut gan lellei kā tādai ir kādi septiņi vai astoņi gadi.

Kādus šāgada notikumus Vectēvs ir fiksējis un klāstīs skatītājiem?

Viņš ir bijis diezgan čakls, daudz skatās televīziju. Viena no aktualitātēm ir viss ar Ziemassvētkiem saistītais ārprāts. Mums jau jautāja, vai izrādē nebūšot kaut kas ar banku un tamlīdzīgām lietām saistīts. Vectēva vakaru spēlēsim jau trešo reizi, šajā galā vakarā Vectēva padarīšanai gribam pielikt punktu vai vismaz treknu komatu. Pēc visām pasaules skraidīšanām Umka.lv kolektīvs gribētu darīt kaut ko atšķirīgāku.

Kā jūs komentētu skatītāju atsaucību? Decembra izrāžu biļetes ir pilnībā izpirktas.

Grūti pateikt...Mums līdzekļu lielām reklāmām nepietiek. Vārds pa vārdam sociālajos tīklos, un šī lieta cilvēkiem ir kļuvusi pazīstamāka. Otrs - šādam pasākumam nav īsti konkurences. Protams, mūsu humors var nepatikt un likties par skarbu, jo mēģinām jokot, absolūti neuztraucoties par robežām.

Kāds šis gads bijis pašiem Umka.lv dalībniekiem?

Beidzot ir skaidrība par to, kā, kas un kur notiks. Esam izvākušies no Spīķeriem un raduši mājas ārpus Rīgas mežā, nama bēniņos. Esam dabūjuši līdzekļus no VKKF (Valsts Kultūrkapitāla fonds - red.). No radošā viedokļa - gads ir bijis ar treknu plus zīmi. Redzēs, ko nesīs Pūķa gads.

Vectēva Galā vakars. 28.XII, 14., 21.I plkst. 20 Dirty Deal Teatro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja