Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tekstilmākslas izstāde Filca fluīdi

Izstāde Filca fluīdi vērš sabiedrības uzmanību uz vienas konkrētas tehnikas – vilnas velšanas (filcēšanas) daudzveidīgo interpretāciju un nozīmi mūsdienu laikmetīgajā tekstilmākslā.

Bioloģijā ar fluīdiem dažkārt saprot ķermeņa šķidrumus, bet ezotērikā – hipotētiskas bioloģiskas enerģijas strāvojumu, kas izdalās no dzīviem organismiem. Tekstilmākslas darbus var pieņemt gan kā materiālu lietu, tehniski izsmalcināti radītu brīnumu, gan, neatkarīgi no izpildījuma - kā prāta un emocionālās pieredzes nesēju, šķiedrā ietvertu domu enerģijas plūdumu. Lai arī vilnas velšana ir viena no vissenākajām tekstila tehnikām, Latvijā šī pārsteidzošā materiāla un tehnikas potenciāla iespējas atklātas salīdzinoši nesen, 21. gs. sākumā. Šobrīd vilnas velšana kā tehnika un vēlums, kā materiāls tiek izmantots gan savā klasiskajā formā, gan organiski apvienots ar izšuvumu, apdruku un dažādām autortehnikām. Šiem darbiem, kas atspoguļo fizisku cilvēka domu un darbības klātbūtni, būtiska to izteiksmes formā var būt gan struktūra, gan virsmas vizuālās un taktilās īpašības. Izstāde Filca fluīdi atspoguļo mūsdienu filca mākslas divejādās tendences – neausta materiāla konceptuālu mijiedarbību formas iegūšanai (skulpturālai filcēšanai), vai plašāku izmantojumu ar tēlojuma iespējām, krāsu un faktūru dažādību. Viena materiāla ietvaros skatītājam tiks sniegts neierasti daudzveidīgs ieskats darbos, ko radījuši gan pieredzējušu un labi zināmi tekstilmākslinieki, gan arī jaunie mākslinieki.

Izstādē eksponēto darbu autori – Unita Auziņa, Sabīne Azlauska, Ruta Bogustova, Ilze Grīnberga, Diāna Janušone, Līva Kaprāle, Kristīne Kligina, Andra Kurzemniece, Ruta Linīte, Ieva Prāne, Kristīne Rubļovska, Ksenija Šinkovska, Laura Šķedrova, Elīna Šteinberga, Ilona Valaine – Blekte, Signe Žeļezņaka.

Izstādes kuratore Līva Kaprāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Romas dārzs, Zivju iela 3, Liepāja

Kad?

14. decembris, 2023 – 30. marts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja