Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Indriķis Ģelzis piedalīsies mākslas mesē NADA Ņujorkā

Indriķis Ģelzis piedalīsies mākslas mesē NADA New York 2024 Ņujorkā ar galerijas Tatjana Pieters (BE) pārstāvniecību, informēja mākslinieks.

Mākslas mese NADA New York 2024 norisināsies no  2.  līdz 5. maijam Čelsijas rietumu galeriju rajonā Manhetenā.

Ņujorkā dibinātā (2002) Jaunās mākslas tirgotāju alianse (NADA) ir bezpeļņas organizācija, kas nodarbojas ar jaunu virzienu izkopšanu, atbalstu un attīstību laikmetīgajā mākslā. Katru gadu uzņemot vairāk nekā 10 000 apmeklētāju, šis ikgadējais un īpaši gaidītais notikums kalpo par pasaules mēroga epicentru jaunām un atzītām galerijām un māksliniekiem.

Indriķi Ģelzi pārliecinoši var uzskatīt pat vienu no panākumiem bagātākajiem latviešu māksliniekiem, turklāt par vienu no pamanāmākajiem laikmetīgās mākslas pārstāvjiem starptautiskā mērogā. Ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas specialitātē un turpinājis studijas Ģentes Augstākajā mākslu institūtā (HISK), kopš 2012. gada Indriķis Ģelzis ir sarīkojis 26 personālizstādes un piedalījies daudzās grupu izstādēs un mākslas mesēs visā pasaulē. Viņa darbi ir sastopami tādās mākslas muzeju kolekcijās kā Beļģijas pilsētā Ģentē esošajā Valsts Laikmetīgās mākslas muzejā (S.M.A.K.), Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā, Museum of Recent Art kolekcijā Bukarstē, Rumānijā, kā arī vairāki latviešu mākslinieka radītie darbi atrodas modes nama CELINE mākslas kolekcijā. Mākslinieka darbi ir sastopami arī citās mākslas institūciju kolekcijās, kā arī nozīmīgās privātajās kolekcijās Latvijā un citviet pasaulē.

Galerija Tatjana Pieters (2005) ir starptautiska laikmetīgās mākslas galerija, kas ieņem unikālas 400 kvadrātmetru lielas izstāžu telpas Ģentē, Beļģijā. Pārstāvot 15 māksliniekus no visas pasaules, tostarp arī latviešu mākslinieku Indriķi Ģelzi, par tās virzītājspēku kalpo eksperimenti, prāta paplašināšana un sociālā izpratne, lai veicinātu laikmetīgās mākslas pieejamību sociālā kontekstā. Galerija bieži atbalsta māksliniekus, kuri atrodas savas karjeras sākumposmā, ieņemot sava veida katalizatora lomu viņu mākslinieciskās karjeras izaugsmē. Galerija Tatjana Pieters savos 19 pastāvēšanas gados ir pārstāvējusi tādus beļģu māksliniekus kā Valters Svenens (Walter Swennen), Luks Deleu (Luc Deleu) un Filips van Sniks (Philippe Van Snick).

Latviešu mākslinieks Indriķis Ģelzis, kuru šajā notikumā pārstāvēs Beļģijā dibinātā un pastāvošā galerija Tatjana Pieters, iepazīstinās starptautisku profesionāļu auditoriju ar pēdējā pusgada laikā tapušiem jauniem mākslas darbiem, iezīmejot jaunu trajektoriju viņa mākslinieciskajā karjerā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja