Ar laiku kartupelis Latvijā, tāpat kā citur pasaulē, kļuva par uzturā visbiežāk lietoto produktu. Ne velti kartupeli sauc par otro maizi.Pasākuma pirmajā daļā no plkst.12.00 līdz 16.00, tupeņus godājot, aicināsim baudīt gan ierastus, gan neparastus kartupeļu ēdienus Priedes krogā. Izstāžu zālē būs skatāma kartupeļu šķirņu izstāde, un notiks to degustācija. Turpat varēs vērot kartupeļu cietes iegūšanas procesu un nobaudīt pārtikas produktus, kuru gatavošanā tā tiek izmantota. Kartupeļu sniegtās iespējas varēs izmēģināt arī radošajā darbnīcā bērniem, kur, izmantojot kartupeļus, tiks darināti zīmējumi.Izturību, spēku un veiklību ikviens varēs pārbaudīt "Ādažu čipsu" kartupeļu atrakcijās. Visizturīgākajiem un precīzākajiem gardas balvas garantētas!Kurzemes sētā vienmēr atraktīvā Aldoņa Baldiņa vadībā spēlēsim senās koka spēles lieliem un maziem, bet Kurzemes zvejniekciemā tiks demonstrēts zedeņu žoga tapšanas process.Priedes kroga galā vietējo pārtikas ražotāju tirdziņš un kartupeļu zupas baudīšana. Par muzikālu pauzi gadās folkloras kopa „Kokle”.
Tupeņu godi
Latvijas teritorijā kartupelis ticis ievests Hercoga Jēkaba laikā 17. gadsimta 70. gados, bet savu vietu uz Latvijas iedzīvotāju galda iekarojis tikai 19. gadsimtā. Līdz tam Latvijas teritorijā dzīvojošie galvenokārt pārtikā izmantoja graudaugus, pupas, zirņus, rāceņus. Kartupeļu audzēšanai attīstoties, latviešu zemniekiem vairs nebija jāuztraucas par pārtikas trūkumu ziemā un pavasarī, kad strauji bija sarukuši graudaugu un līdzīgu produktu krājumi.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.