Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

7. maijā gaidāma pirmizrāde Daces Pūces režisētajai Indijas un Latvijas kopražojuma filmai Manni

Latvijā pirmizrādi piedzīvos režisores un producentes Daces Pūces filma Manni (Manny). Tas ir psiholoģisks zinātniskās fantastikas trilleris, kas pilnībā filmēts Latvijā un var lepoties ar internacionālu aktieru sastāvu, informēja Alise Podniece.

Filma Manni ir stāsts par indieti, kura ieradusies Latvijā, lai rakstītu autobiogrāfisku romānu, bet nokļūst reālo, iztēles un mākslīgā intelekta attiecību gūstā. Galvenās lomas atveido Sonala Segala (Indija), Tonijs Hokinss (Lielbritānija), kā arī pašmāju aktieri – Dārta Daneviča, Jurijs Djakonovs un Marta Grase.

"Filma stāsta par mūsu atkarību no mākslīgā intelekta un cilvēciskām kaislībām. Tās aktualitāte ir pieaugusi tieši tagad, pēc-covid pasaulē, jo mūsu atkarība no ierīcēm ir kļuvusi daudz lielāka. Es ceru, ka nevienam nenāksies piedzīvot to, ko piedzīvo filmas galvenā varone, bet tajā pašā laikā mēs esam ļoti tuvu šādai situācijai, un tā jau vairs nebūs fantastika, bet realitāte," saka režisore Dace Pūce.

Kino pasaulē salīdzinoši reti zinātniskās fantastikas trillerus režisē sievietes, taču Dace Pūce to ir paveikusi un pat saņēmusi Eiropas kinematogrāfijas balvu kā labākais režisors. Uz jautājumu, kā radās šis kopražojums, režisore stāsta: "Mēs ar Sonalu kopā mācījāmies Ņujorkas Filmu akadēmijā (New York Film Academy), un man ar viņu izveidojās ļoti labs kontakts."

Sonala piebilst: "Gadu gaitā mēs uzturējām kontaktus un stāstījām viena otrai savas radošās ieceres. Mēs meklējām iespēju uzsākt kopīgu projektu, un visbeidzot pēc astoņiem gadiem man bija scenārijs, kas, manuprāt, bija ideāla iespēja uzsākt sadarbību." Taču bija jāpārvar arī daži šķēršļi.

"Viens no sākotnējiem filmas investoriem uzstāja, ka man jāaicina režisors vīrietis. Viņa arguments bija, ka tas ir zinātniskās fantastikas trilleris, nevis uz sievietēm orientēta filma. Kāpēc gan izvēlēties sievieti režisori? Es atteicos pieņemt šo loģiku un nolēmu meklēt alternatīvus veidus, kā finansēt šo filmu," stāsta Sonala, kura ir ne tikai galvenās lomas atveidotāja un scenārija autore, bet arī Manni producente.

Filmas komponists Narešs Kamats (Indija) ir slavenās sūfiju grupas Kailasa dibinātājs un solists. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, māksliniece – Katrīna Kalniņa, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis, kostīmu māksliniece – Ilze Grickus, grima māksliniece – Ivanda Šmite, gaismu mākslinieks – Toms Ločmelis, izpildproducente – Renāte Barone, filmēšanas vietu menedžere – Anita Kalve.

Filmu producējusi Dace Pūce (Marana Productions), Kristele Pudane un Sonala Segala.

Filma Manni ir saņēmusi vienpadsmit starptautiskas balvas ASV, Indijā un Lielbritānijā, bet savu pasaules pirmizrādi piedzīvojusi Itālijā 2020. gada novembrī (74th Festival Internazionale Del Cinema Di Salerno). 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja