Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar putām uz lūpām iekļauta kinofestivāla Black Nights Baltijas filmu konkursā

Režisora Jāņa Norda attiecību trilleris Ar putām uz lūpām piedalīsies starptautiskajā kino festivālā Black Nights Tallinā, kas norisināsies laikā no 16. novembra līdz 2. decembrim, informēja filmas pārstāve Agnese Kļava.

Filma ir iekļauta festivālā konkursa sadaļā Baltic Film Competition, kur starptautiska konkursa žūrija vērtēs arī filmu Ar putām uz lūpām. Filma vēsta par Didzi – bijušo policistu un kaujas suņu treneri, kurš dažu dienu laikā nonāk neapskaužamā situācijā. Viņš tur aizdomās sievu par neuzticību, kamēr viņa mīļotie suņi inficējas ar kādu bīstamu slimību.

Black Night kino festivāls piedāvā visaptverošu Pasaules kino izlasi Igaunijas, Baltijas un Ziemeļeiropas skatītājiem. To ik gadu apmeklē vairāk nekā 100 000 viesu  un žurnālistu no dažādām pasaules valstīm. Ik gadu kino festivālā Black Nights tiek izrādītas vairāk kā 250 pilnmetrāžas filmas un vairāk kā 300 īsfilmas un animācijas filmas.

Aija Bērziņa, filmu studijas Tasse Film producente: „Dalība šādos festivālos Latvijas filmu tirgum paver jaunas iespējas iziet pasaulē gan ar veidotajām filmām, gan turpmākās sadarbības projektiem. Vienlaikus tas ir arī filmas radošās komandas darba novērtējums starptautiskā līmenī, ko filma Ar putām uz lūpām ir godam nopelnījusi. Tajā ir gan kvalitatīvs stāsts, gan dinamiska sižeta līnija un vēstījums. Skatītājam tā ļauj izdzīvot pasaules dualitātes skarbumu un meklēt patieso vērtību skalu sevī. Ir patiess prieks, ka filma tiek atzinīgi novērtēta ne vien Latvijā, bet arī pasaules līmenī”.

Filma Ar putām uz lūpām jau piedalījusies lielākajos Āzijas kino festivālos Shanghai Film Festival Ķīnā un Eurasia Film Festival Kazahstānā. Kā arī filma ir saņēmusi kino kritikas apbalvojumu Maskavas Starptautiskajā filmu festivālā un izvirzīta vairākām Latvijas nacionālās kino balvas Lielais Kristaps nominācijām – Labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Labākais spēlfilmas režisors, Labākais spēlfilmas operators, Labākā aktrise, Labākais aktieris.

Režisora iepriekšējā filma Mammu, es tevi mīlu guva plašu Latvijas skatītāju atzinību, kā arī tika apbalvota vairākos nozīmīgos pasaules kinofestivālos un ieguva balvu Lielais Kristaps kā labākā spēlfilma. 

Ar putām uz lūpām ir Latvijas, Lietuvas un Polijas kopražojums. Filmas režisors un scenārists ir Jānis Nords. Filmas producents ir studija Tasse Film un producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze.

Black Night kino festivāls ir ieguvis starptautisku akreditāciju un kopš 2014. gada ierindots starp "A” kategorijas festivāliem, līdzās Kannu filmu festivālam, Berlinālei, San Sebastian u.c.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja