Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Oskara nominācijās šogad dominē Netflix filma Mank

Šā gada Oskara balvu nominācijās dominē filmu un televīzijas seriālu straumēšanas platformas Netflix melnbaltā drāma Mank, kas izvirzīta desmit balvām, tostarp kategorijā Labākā filma.

Deivida Finčera biogrāfiskā drāma par Holivudas scenāristu Hermani Mankevicu izvirzīta arī balvām prestižajās kategorijās Labākais režisors, Labākais aktieris un Labākā otrā plāna aktrise.

Vēl sešas filmas nominētas sešām balvām: The Father, Judas and the Black Messiah, Minari, Nomadland, Sound of Metal un The Trial of the Chicago 7.

Pretendentu vidū uz labākā režisora balvu pirmo reizi ir divas sievietes - Nomadland režisore Hloja Džao un filmas Promising Young Woman režisore Emeralda Fenela.

Uz labākā režisora Oskaru visā balvu vēsturē līdz šim bija pretendējušas tikai piecas sievietes.

Džao ir arī pirmā Āzijas izcelsmes režisore sieviete, kas pretendē uz godalgu šajā kategorijā.

Pārējie pretendenti uz labākā režisora Oskaru šogad ir Finčers par Mank, Lī Aizaks Čuns par Minari un Tomass Vinterbergs par Another Round.

Labākās filmas balvai izvirzītas: The Father, Judas and the Black Messiah, Minari, Mank, Nomadland, Promising Young Woman, Sound of Metal un The Trial of the Chicago 7.

Parasti Oskara balvu pasniegšana jau būtu notikusi, tomēr pandēmijas dēļ ceremonija atlika uz 25. aprīli.

Kinoakadēmija pirmdien apliecināja, ka ceremonija Losandželosā notiks divās vietās - ceremonijas tradicionālajās mājās teātrī Dolby un vēsturiskajā dzelzceļa stacijā Union Station.

Uz labākās aktrises godalgu pretendē Kerija Maligana par lomu filmā Promising Young Woman, Frensisa Makdormanda par Nomadland, Viola Deivisa par Ma Rainey’s Black Bottom, Vanesa Kērbija par Pieces of a Woman un Andra Deja par lomu filmā The United States vs. Billie Holiday.

Nominanti uz labākā aktiera Oskaru ir Čedviks Bousmens par veikumu filmā Ma Rainey’s Black Bottom, Rizs Ahmeds par Sound of Metal, Entonijs Hopkins par The Father, Gerijs Oldmens par Mank un Stīvens Jins par veikumu filmā Minari.

Uz labākās starptautiskās filmas godalgu pretendē Bosnijas-Hercegovinas filma Quo Vadis, Aida?, Dānijas Another Round, Honkongas Better Days, Rumānijas Collective un Tunisijas filma The Man Who Sold His Skin.

Pēc pandēmijas gada, kad vairums kinoteātru bija slēgti, pretendentiem uz labākās filmas godu nav tikpat kā nekādu kino kases ieņēmumu. Šajā Oskaru ceremonijā ne tik vien nebūs kases grāvēju, bet daudzas filmas uz lielajiem ekrāniem nav pat izrādītas.

Pretendentu vidū uz Holivudas prestižāko un iekārojamāko godalgu šogad dominē darbi, kas izrādīti straumēšanas platformu kanālos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja