Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sony World Photography Awards Nacionālo balvu saņem Jānis Paļulis

Sony World Photography Awards Nacionālo balvu ieguvis Jānis Paļulis, kura fotogrāfija Mirdzošā sēne atzīta par labāko no 440 latviešu fotogrāfu attēliem konkursa brīvajā kategorijā, no kuras atlasīti uzvarētāji Nacionālajām balvām, informēja Sony pārstāvji Latvijā.

Jānis Paļulis ar fotografēšanu nodarbojas vairāk nekā 10 gadus, lielākoties strādājot ar macro, dabas, ainavu, kāzu un mākslas foto. Atzinību guvušais attēls uzņemts Bauskas pusē pagājušā gada augustā, iemūžinot gaismas spēli mežā ap saulrieta laiku. Fotogrāfija veidota gaismas zīmēšanas (light painting) tehnoloģijā.

"Pirms pieciem gadiem, kad man bija tikai 22 gadi, es pirmo reizi saņēmu šo balvu. Tas bija ne tikai pagodinājums, bet arī dzinulis turpināt attīstīt savu talantu. Es guvu apliecinājumu pats sev, ka varu būt fotogrāfs, un fotografēšana ir kļuvusi par manu pamatnodarbošanos. Es esmu ļoti priecīgs un gandarīts par atkārtotu panākumu starptautiskā mērogā. Tas motivē tiekties uz izcilību," par uzvaru saka Jānis Paļulis .

Konkursa Nacionālā balva (The National Awards program) ir Pasaules Fotogrāfijas organizācijas un Sony iniciatīva nolūkā atbalstīt vietējās fotogrāfu kopienas visā pasaulē – šogad konkursā tika iesūtīti darbi no 53 valstīm. Šogad Sony World Photography Awards konkursā tika iesniegti vairāk nekā 330 000 darbi, un vairāk nekā 165 000 no iesniegtajām fotogrāfijām iekļāvās brīvajā kategorijā.

Visu EU Nacionālo balvu ieguvēju darbi apskatei pieejami šeit

Šogad Nacionālo balvu žūrijā Baltijas valstis pārstāvēja fotogrāfi Mārcis Baltskars, Kaupo Kikkas un Dans Macijausks.

"Šis ir viens no pasaules lielākajiem un atvērtākajiem fotokonkursiem. Dalība ir bez maksas, tāpēc talanti pat ar ļoti ierobežotu budžetu var parādīt savus darbus. Atlasot attēlus, es vērtēju stāstu un izpildījumu. Lai uzkavētos pie fotogrāfijas, tai ir jābūt interesantai – jāsajūt attēla vēstījums. Vēlos iedrošināt ikvienu fotogrāfu meklēt saistošas tēmas visa gada garumā un iesniegt savus darbus konkursam. Apsveicam uzvarētājus, jūsu darbs tiek novērtēts!" pauž Sony vēstnesis un konkursa žūrijas loceklis Dans Macijausks.

Sony World Photography Awards 2021 studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2021. gada 15. aprīlī, izmantojot Pasaules Fotogrāfijas organizācijas digitālās un video platformas.

Vairāk - www.worldlphoto.org

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja