Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dāvja Sīmaņa projekts Puika ar suni piedalīsies Baltic Event kopprodukciju tirgū Tallinā

No 16. novembra līdz 18. novembrim Tallinā notiek _Baltic Event _kopprodukciju tirgus – viens no nozīmīgākajiem starptautiskajiem kino industrijas pasākumiem Baltijā. Tam atlasīts arī filmu studijā Mistrus Media veidotais režisora Dāvja Sīmaņa un producentu Ginta Grūbes un Antras Gailes spēlfilmas projekts _Puika ar suni, _informēja filmas producente. 

Filma atlasīta kopā ar 11 citu valstu projektiem - vēl attīstības stadijā esošiem filmu projektiem no Baltijas, Skandināvijas, Austrumu un Centrālās Eiropas, Krievijas un Ukrainas. Kopprodukciju tirgus ir iespēja veidot sadarbību ar producentiem, izplatītājiem un filmu festivālu programmu veidotājiem no visas Eiropas.

"Kopprodukcijas ar Latviju Eiropas līmenī pamazām sāk nostiprināties un Eiropas filmu tirgū Latviju sāk uztvert kā nopietnus partnerus. Par Dāvja Sīmaņa topošo filmu interesi izrādījuši kooproducenti un izplatītāji no Francijas, Vācijas un Polijas, projekts šobrīd arī atlasīts Francijas un Vācijas kooprodukciju tirgum, kas notiks Marseļā no 26. līdz 27. novembrim," stāsta filmas producents Gints Grūbe.

Dāvjas Sīmaņa topošā spēlfilma Puikas ar suni šobrīd ir attīstībā un piedalās programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei konkursā. Iecerēts, ka filma uz ekrāniem varētu nonākt 2018. gada maijā. Filmas stāsts balstīts Ineses Zanderes topošajā grāmatā Stāsts par nosargātu noslēpumu, kas vēsta par notikumiem 1942. gadā Rīgā, par to, kā Žaņa Lipkes dēls Zigis kopā ar vecākiem iesaistījās vairāk nekā 50 ebreju glābāšanā. Ar filmas Puika ar suni demo metariālu, kas tapis ar Nacionālā Kino centra atbalstu, iespējams iepazīties portāla www.filmas.lv sadaļā Latvijas simtgade.

Baltic Event tradicionāli norisinās vienlaicīgi ar Tallinas kinofestivālu Black Nights. Tā programmā 16. novembrī un 23. novembrī būs iespējams noskatīties arī Dāvja Sīmaņa veidoto dokumentālo filmu Escaping Riga par diviem pasaules līmeņa ģēnijiem – britu domātāju Jesaju Berlinu un krievu kinorežisoru Sergejs Eizenšteins, kuri abi piedzima Rīgā pirms vairāk nekā 100 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja