Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Dāvja Sīmaņa spēlfilmai Tēvs Nakts 12 Lielā Kristapa nominācijas

Spēlfilma Tēvs Nakts, kas pirmizrādi piedzīvos 25. oktobrī Kino Citadele, kļuvusi par nacionālās kino balvas Lielais Kristaps nominanti 12 kategorijās, tostarp arī Labākā pilnmetrāžas filma, Labākais režisors, Labākais aktieris, informēja filmas pārstāve Lauma Laube.

Tēvs Nakts ir viena no 16 filmām, kas tapusi programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, un tā stāsta par latvieti Žani Lipki un viņa ģimeni, kas Otrā pasaules kara laikā no nāves izglāba vairāk nekā 50 cilvēku.

Galveno – Žaņa Lipkes - lomu atveido Artūrs Skrastiņš, kurš nominēts balvai Lielais Kristaps kā labākais aktieris. Žaņa sievu Johannu atveido Ilze Blauberga, kas nominēta Lielajam Kristapam kā labākā aktrise otrā plāna lomā. Filmas režisors Dāvis Sīmanis nominēts kategorijā Labākais spēlfilmas režisors, kopā ar Matīsu Gricmani kategorijā Labākais scenārists un kopā ar Andri Grantu – Labākais montāžas režisors.
Andrejs Rudzāts par darbu filmā Tēvs Nakts nominēts kategorijā Labākais spēlfilmas operators, Kristīne Jurjāne – Labākais mākslinieks un Labākais kostīmu mākslinieks, savukārt Sarmīte Balode nominēta kategorijā Labākais grima mākslinieks. Edgars Rubenis nominēts Lielajam Kristapam kā labākais komponists un Vladimirs Golovņickis – kā labākais skaņu režisors.

“Man ir patiess prieks, ka manu kolēģu darbs dažādās tā izpausmēs ir atzinīgi novērtēts. Komanda, kas strādājusi pie filmas, ir bijusi vienota un cieši saistīta kā idejās, tā arī darbos, un šīs nominācijas ir pierādījums katra filmā iesaistītā profesionāļa darba augstajai kvalitātei. Jebkuram režisoram ir svarīga gan starptautiska, gan arī nacionāla atzinība. Protams, šis novērtējums man ir ārkārtīgi nozīmīgs, man ir būtiski sastapties ar savu nacionālo skatītāju,” pauž filmas režisors Dāvis Sīmanis.

Pirmie skatītāji ar filmu iepazīsies jau 18. oktobrī, kad tā atklās Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF). Savukārt pēc pirmizrādes 25. oktobrī tā tiks demonstrēta uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā. Filmas radošā grupa plāno tikties arī ar skatītājiem īpašos reģionālajos seansos. 27. oktobrī plkst. 15 filma būs skatāma Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors. Cēsu pilsētas iedzīvotājus un viesus filma un Tēvs Nakts radošā grupa gaidīs 28. oktobrī plkst. 17. 29. oktobrī plkst. 18.30 īpašais seanss notiks Ventspils kinoteātrī Rio, bet 31. oktobrī plkst. 18.30 filmas komanda reģionālo tūri noslēgs Liepājā, koncertzālē Lielais Dzintars

Filma veidota studijā Mistrus Media. Filmas radošajā komandā ietilpst režisors Dāvis Sīmanis, kurš scenāriju veidojis kopā ar Matīsu Gricmani, producenti Gints Grūbe, Antra Gaile un Inese Boka-Grūbe, māksliniece Kristīne Jurjāne, operators Andrejs Rudzāts, montāžas režisors Andris Grants un grima māksliniece Sarmīte Balode. Galvenās lomas filmā atveido Artūrs Skrastiņš (Žanis Lipke), Ilze Blauberga (Johanna Lipke), Matīss Kipļuks (Lipkes dēls Zigis), Mihails Karasikovs, Milena Gulbe, Toms Treinis un Štefens Šoimans (Steffen Scheumann).

Top komentāri

hacimo12
h
Šī nav ziņa, bet ir neslēpts reklāmraksts. Ļoti nekorekti no Kristapa rīkotāju puses nominēt filmu, ko sabiedrība (kas maksā gan par filmu, gan par Kristapu) nemaz nav redzējuši. Ļoti augstprātīgi no kino funkcionāru puses.
Alla Borisovna
A
Īsti nesaprotu, kā iespējams nominēt kaut kam filmu, kam nav bijusi pirmizrāde.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja