Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 11. IV - 18. IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Laiks atmaksai

@@@@

Režisore Karina Kusama. Lomās Nikola Kidmena, Tatjana Maslanija u. c.

Efektīgs trilleris, kuru vērts skatīties Nikolas Kidmenas dēļ. Aktrise ir pakļāvusi radikālām pārvērtībām savu ārieni un privātdetektīves Ērinas lomu spēlē ar teju fiziski sajūtamu spēku un psiholoģisku intensitāti. Laiks atmaksai ir viens no pārliecinošākajiem Nikolas Kidmenas pēdējo gadu darbiem. Šo skarbo, pat brutālo, vizuāli izteiksmīgo un dinamisko trilleri, kura sižeta pamatā ir atriebes un atmaksas dzinulis, ir režisējusi sieviete – amerikāniete Karina Kusama. Savas prasmes Kusama ir izkopusi, pamatā strādājot ar TV seriāliem.

 

Ellespuika

@@@

Režisors Nīls Māršals. Lomās Deivids Hārbors, Mila Jovoviča u. c.

Teju vienīgais arguments, kas ļauj šo komiksu kultūrā balstīto produktu klasificēt kā skatīšanās vērtu, ir tajā dāsni ietvertā ironija. Bez ironiskās distances šo efektu izrotāto supervaroņu cīņu pārdzīvot nebūtu viegli. Ellespuiku 90. gadu sākumā radīja mākslinieks Maiks Minjola. Kinovalodā to 2004. un 2008. gadā efektīgi vizualizēja režisors Giljermo del Toro. 2019. gada filmu Ellespuika uzņēmis cits režisors – Nīls Māršals. Titulvaroņa ādā iejuties aktieris Deivids Hārbors. Asiņainās karalienes lomā plosās Mila Jovoviča.

 

Kaza kāpa debesīs

Režisore Laima Žurgina

Latviešu dokumentālā kino klasiķe Laima Žurgina pēc ilgas pauzes atgriežas ar dokumentālu filmu Kaza kāpa debesīs, kura būs interesanta gan kā laika dokuments, gan laikabiedra liecība, gan nostalģisks atskats uz Rīgas 60. gadu bohēmas vidi un tās iecienīto kafejnīcu Kaza. Tur pulcējās netriviālas, radošas personības, kam bija par šauru padomju valsts ideoloģiskajā rāmējumā. Laima Žurgina ļauj uz šo laiku paskatīties ar tam piederīgā acīm, atklājot unikālu materiālu, kas, cerams, kļūs arī par kultūrvēsturisku piedzīvojumu.

 

Klēras Denī retrospekcija

@@@@

Kinoteātrī Kino Bize 12.–14. aprīlī

Kinoteātros var noskatīties franču režisores Klēras Denī jaunāko filmu – stilizētu fantastikas drāmu Augstākā sabiedrība ar Robertu Petinsonu un Žiljetu Binošu galvenajās lomās. Savukārt kinoteātris Kino Bize ir sarūpējis režisores miniretrospekciju. Tajā ir iekļauta filma Vīrieši viņas dzīvē (2017; vēl viens sadarbības projekts ar Žiljetu Binošu), maskulīnais, jutekliskais Labais darbs (1999), kā arī filma Es nevaru aizmigt (1994), kuras varoņi ir radošas un vientuļas dvēseles – emigrante no Lietuvas Parīzē, mūziķis un transvestīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja