Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Elzas Gaujas filma Pastkarte no Romas piedalās Sidnejas festivālā Austrālijā

Pirmo reizi Latvijas filma izvēlēta organizācijas European Film Promotion (EFP) programmai Europe! Voices of Women in Film, kas tiek demonstrēta Sidnejas starptautiskajā kinofestivālā, iepazīstinot Austrālijas kinoskatītājus un profesionāļus ar Eiropas kino sasniegumiem. Sešu filmu izlasē iekļauta Latvijas režisores Elzas Gaujas spēlfilma Pastkarte no Romas.

Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā 5. jūnijā sākas starptautiskais Sidnejas kinofestivāls (SFF), kas šogad notiek jau 71. reizi un 12 dienās demonstrēs vairāk nekā 200 filmas 12 kinoteātros. Jau devīto gadu ar SFF sadarbojas organizācija European Film Promotion, kas Austrālijas kinoskatītāju, profesionāļu un mediju uzmanībai piedāvā programmu Europe! Voices of Women in Film, izceļot Eiropas talantīgo režisoru sieviešu darbus. Šogad programmā, kuras galīgo atlasi noteikuši Sidnejas festivāla eksperti, iekļautas sešas filmas - „…no aizkustinošas latviešu komēdijas līdz sirreālai beļģu šausmenei un satriecošai sāmu stāstniecībai,” raksturo Sidnejas festivāla direktors Nešens Mudlijs (Nashen Moodley).

Režisore Elza Gauja komentē: "Pirmkārt, ir liels prieks, ka filma var satikt savus skatītājus ne tikai Latvijā, bet nu jau arī pasaulē, turklāt pat citā kontinentā pāri jūrām un okeāniem. Kad diskutējām ar režisorēm, kuru filmas arī atlasītas tai pašai programmai, atklājās interesanta tendence – visu režisoru stāsti vijas ap bērniem, pusaudžiem vai senioriem, turklāt pilnīgi visas režisores ļoti empātiski un ar rūpēm izturējušās pret savu filmu aktieriem vai dokumentālajiem varoņiem. Patīkami dzirdēt, ka kino arvien biežāk top nevis mokās, bet veselīgos apstākļos un ar prieku."

Pastkarte no Romas ir režisores Elzas Gaujas otrā pilnmetrāžas spēlfilma, kas ar pirmizrādi 11. janvārī kļuva par pirmo šogad pirmizrādīto Latvijas filmu un strauji izpelnījās lielu popularitāti visā Latvijā, bet februārī saņēma nacionālo kinobalvu Lielais Kristaps kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma. Balvai bija nominēti arī abi galveno lomu tēlotāji – Indra Burkovska un Jānis Jarāns, kas atveido aizkustinošo pensijas vecuma pastnieku pāri, Alvīni un Ernestu.

Sidnejas kinofestivālā filma Pastkarte no Romas piedzīvos Austrālijas pirmizrādi un tiks demonstrēta ceturtdien, 6. jūnijā, un svētdien, 16. jūnijā.

Platforma European Film Promotion, kas apvieno 37 dalībvalstis, mērķtiecīgi strādā, lai pievērstu pasaules uzmanību Eiropas filmām, regulāri organizējot dažādas iniciatīvas un ilgtermiņa sadarbības projektus pasaules kinofestivālos un filmu tirgos, iepazīstinot pasaules kinoindustrijas profesionāļus un medijus ar Eiropas kino daudzveidību un izcilību. Latviju šajā platformā pārstāv Nacionālais Kino centrs, kas piedalās arī citās EFP iniciatīvās – Producers on the Move Kannu festivālā, European Shooting Stars Berlīnes festivālā, Future Frames Karlovi Varu festivālā u. c.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja