Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Baltijas pērle Latvijas pirmizrādi piedzīvos filma par komponistu Ennio Morikoni

Šī gada festivālā Baltijas pērle tiks izrādīta leģendārā filma Ennio Morikone. Mūzikas mirdzums, kas piedzīvojusi veiksmīgu pirmizrādi Venēcijas kinofestivālā, informēja Baltijas pērle ģenerāldirektore Marina Ļipčenko.

Filmu Ennio Morikone. Mūzikas mirdzums uzņēmis Oskara balvas ieguvējs kinorežisors Džuzepe Tornatore, un tā ir veltīta vienam no slavenākajiem kino komponistiem - izcilajam maestro Ennio Morikonem.

Tarantīno viņu pielīdzina Mocartam, Bēthovenam un Šūbertam, Klints Īstvuds uzskata viņu par nepārspējamu, un Metallica episki izpaužas uz skatuves ar viņa kompozīciju The Ecstasy of Gold.

Viņa mūzika ir kā neslīpēts dārgakmens, lieliska un pašpietiekama. Tā var pastāvēt neatkarīgi, ārpus kinoteātriem, bet nav iespējams iedomāties Reiz Amerikā, Profesionālis vai Jaunais kinoteātris Paradiso bez Morikones muzikālajām tēmām.

Labais, sliktais, neglītais, Divdesmitais gadsimts, Pretīgais astotnieks, Leģenda par pianistu, Misija -  Ennio Morikone ir radījis mūziku aptuveni 500 filmām.

Tie nav tikai unikāli arhīvu materiāli un atmiņas, tas ir arī grandiozs kinokoncerts, kurā galvenā loma ir pašam komponistam, atklājot sevis radīto skaņu noslēpumus - no zvanu zvanīšanas, revolvera šāvieniem un koijota gaudošanas līdz ermoņikām un huligāniskai svilpošanai.

"Es darbu strukturēju kā valdzinošu, dziļu, slāņainu audiovizuālu romānu, kas balstīts uz filmu fragmentiem, arhīvu memuāriem, mēģinājumiem, koncertiem, lai ļautu skatītājam iegremdēties mūziķa dziļajā eksistenciālajā un radošajā pasaulē, Ennio ir viens no ietekmīgākajiem un ražīgākajiem divdesmitā gadsimta komponistiem, kas radījis vairāk nekā 500 filmu skaņu celiņu," savu projektu, Ennio Morikones bezprecedenta mīlestības apliecinājumu, komentēja Tornatore.

"Es skatījos filmu ar asarām acīs. Tā nav tikai 20. gadsimta kino vēsture, tā ir veselas paaudzes dzīves vēsture! Tajā ir tik daudz sirdi plosošu mirkļu tiem, kam patīk kino. Tas ir īsts mākslas darbs," pausts kādā no skatītāju atsauksmēm.

"Filma ir izaicinoši grezna, tas emocionāli satriec. Lielisks muzikāls kino šedevrs! Bravo, Ennio! Bravo Tornatore!"

Reiz pēc koncerta Parīzē Ennio Morikones kolēģis iegāja maestro ģērbtuvē, teikdams: "Ennio, vai tu saproti, ka šī ir 20. gadsimta izcilākā mūzika?" Morikone atbildēja: "Es joprojām par to domāju."

Nav jādomā, ir jāiet un jāskatās šī filma - aicina festivāla rīkotāji.

Festivāls Baltijas pērle notiks no 21. līdz 27. septembrim kinoteātra Splendid Palace zālēs.

Biļetes joprojām var iegādāties kinoteātra kasē vai Biļešu servisa mājaslapā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja