Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Filca lāči dodas uz Berlīni. Animācijas īsfilma Čuči čuči atlasīta Berlināles konkursam

Februārī Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā notiks režisores Māras Liniņas īsfilmas Čuči čuči pasaules pirmizrāde. Animācijas studijā Atom Art radītā filma balstīta latviešu šūpuļdziesmā Aijā, žūžū, lāča bērni un veidota īpašā tehnikā – filca animācijā. Lācis, kā zināms, ir arī Berlīnes un Berlīnes kinofestivāla simbols

Berlināle ir viens no lielākajiem un prestižākajiem filmu festivāliem pasaulē, programma tiek atlasīta no vairākiem tūkstošiem pieteikumu. Māras Liniņas filma Čuči čuči izvēlēta festivāla konkursam Generation K plus, kurā tiek iekļautas īsfilmas bērniem.

Tāpat kā šūpuļdziesma Aijā, žūžū, lāča bērni, arī piecas minūtes ilgā filmiņa Čuči čuči stāsta par lāču ģimeni, kurā lielie lāči dodas dienas gaitās – gādāt ogas un medu –, bet lāču bērni paliek mājās kopā ar miega aitiņām un sastrādā nebēdnības. Tas ir tēlains vēstījums par bezrūpīgo, emocionāli piesātināto bērnības laiku blakus pieaugušo pasaulei – rūpēm, mīļumam, savstarpējai sapratnei, ģimeniskumam, tik ļoti svarīgajām vispārcilvēciskajām vērtībām.

Režisore Māra Liniņa saka: "Mūsu tautasdziesmas ir spēcīgs kultūrvēsturisks mantojums, kas dod īpašu enerģiju, tajās mēs dzirdam latviešu valodas skanīgumu, dziesmās iekodētais vēstījums ļāvis tām saglabāties un skanēt no paaudzes paaudzē cauri gadu simteņiem."

Studijā Atom Art jau iepriekš veidotas daudzas bērnu iemīļotas animācijas filmas – īsfilmu cikls Lupatiņi (kopš 2010. gada), pilnmetrāžas filma Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi (2018), Bize un Neguļa (2017) un citas. Arī filma Čuči čuči, kas domāta vismazākajiem skatītājiem, turpina studijas pienesumu kvalitatīvam bērnu kultūras saturam. 

Filmas Čuči čuči radošo komandu veido režisore Māra Liniņa, māksliniece Ūna Laukmane, radošais producents Edmunds Jansons, pieredzējušie animatori Mārtiņš Dūmiņš un Kristīne Zvirbule. Animācijas tēlus vilnā rūpīgi veidojusi animatore Līva Piterāne. Šūpuļdziesmu Aijā, žūžū, lāča bērni iedziedājuši operdziedātāja Kristīne Zadovska un aktieris Andris Keišs. Filmas komponists ir Jēkabs Nīmanis, skaņas režisors – Ģirts Bišs. Producentes – Sabīne Andersone un Ieva Vaickovska.

Filma Čuči čuči nominēta Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps divās kategorijās – Labākā animācijas filma un Labākais animācijas filmas mākslinieks

Filmas treileris ir skatāms šeit

Berlīnes kinofestivāls notiks no 10. līdz 20. februārim. Festivālam atlasīto filmu skates notiks klātienē no 10. līdz 16. februārim. Berlināli atklās franču režisora Fransuā Ozona drāma Pēters fon Kants, kurā spēlē Denī Menošē, Izabella Adžanī un Hanna Šigula. 15. februārī notiks franču aktrises Izabellas Ipēras godināšana – viņai tiks pasniegts Zelta lācis par mūža ieguldījumu. Festivāla uzvarētāji kļūs zināmi 16. februārī. Industrijas pasākumi (Eiropas filmu tirgus, Berlināles kopražojumu tirgus, programmas Berlinale Talents un World Cinema Fund) šoreiz norisināsies virtuāli. 

Informācija: www.berlinale.de

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja