Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Filmas par pasaules mēroga izstādēm uz Kino Citadele lielā ekrāna

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un tā Ārzemju mākslas departaments Mākslas muzejs Rīgas birža uzsāk sadarbību ar kinoteātri Kino Citadele.

Mākslas mīļotājiem un kino cienītājiem trijos seansos uz lielā ekrāna būs iespēja redzēt pasaules mēroga izstādes no Londonas Nacionālās galerijas, Bārnsa fonda Filadelfijā un Karaliskās Mākslas akadēmijas Londonā.

Pirmais seanss Kino Citadele notiks 11. maijā plkst. 18.30, kad tiks izrādīta filma Goija – miesas un asins redzējumi. Tā stāsta par izstādi Goija. Portreti, kas nesen bija aplūkojama Londonas Nacionālajā galerijā. Ekspozīciju veidoja 70 darbu – gleznas, zīmējumi, miniatūras.

Otrais seanss Renuārs – cildinātais un nievātais notiks 25. maijā un sniegs iespēju apbrīnot franču impresionisma klasiķa Pjēra Ogista Renuāra darbu krājumu no Bārnsa fonda Filadelfijā. Fondam pieder lielākā Renuāra mākslas kolekcija pasaulē, kas pilvērtīgi reprezentē vecmeistara radošo mantojumu. Filma iepazīstinās ar jaunākajiem atklājumiem un viedokļiem par Renuāra dzīvi un daiļradi.

Noslēdzošais seanss Gleznojot mūsdienu dārzu. No Monē līdz Matisam notiks 8. jūnijā, paverot skatu uz izstādi, kas bija aplūkojama Karaliskajā Mākslas akadēmijā Londonā. Izmantojot franču impresionista Kloda Monē darbus kā sākumpunktu, ekspozīcija iezīmē dārzu lomu mākslas vēsturē no XIX gadsimta 60. gadiem līdz XX gadsimta 20. gadiem. Līdzās Monē izstādē tika iekļauti Pjēra Ogista Renuāra, Pola Sezana, Kamila Pisaro, Eduāra Manē, Vasilija Kandinska, Vinsenta van Goga, Anrī Matisa, Gustava Klimta un Paula Klē darbi.

Filmās tiek rādīti ne tikai izstādēs un kolekcijās redzamie mākslas darbi – skatītāji aicināti iepazīt arī izstāžu veidošanas radošo un tehnisko procesu, ar vēsturnieku un dažādu speciālistu palīdzību izprast, ko mākslas darbi spēj vēstīt par autoriem un periodu, kurā ir tapuši.

Filmas tiks demonstrētas angļu valodā bez subtitriem. Biļetes var iegādāties www.forumcinemas.lv un Kino Citadele kasēs, tās maksā EUR 10,50.

Plašāka informācija: www.forumcinemas.lv; www.exhibitiononscreen.com


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja