Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Filmu Vectēvs, kas bīstamāks par datoru izrādīs vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā

Vara Braslas jaunā ģimenes spēlfilmu ar apvienības Kinopunkts varēs noskatīties ne tikai kinoteātros, bet arī reģionālajās kultūras iestādēs un citur, šobrīd jau apstiprināts seansu plāns vairāk nekā 100 vietās visos novados, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Kopš 18. augusta visā Latvijā filma Vectēvs, kas bīstamāks par datoru tika demonstrēta kinoteātros, izpelnoties lielu publikas atsaucību – piemēram, Madonas kinoteātrī Vidzeme Vara Braslas jaunais darbs jau kļuvis par apmeklētāko filmu visa 2017. gada mērogā.

Kopumā līdz septembra beigām filmu Vectēvs, kas bīstamāks par datoru noskatījušies vairāk nekā 42 000 skatītāju.

Informācija par filmas izrādīšanu kinoteātros atrodama studijas F.O.R.M.A. mājaslapā: http://studioforma.lv/vectevsbistams/, savukārt novadu un pagastu seansu plāns būs pieejams Nacionālā Kino centra mājaslapā www.nkc.gov.lv.

K. Matīsa arī norādīja, ka kino demonstrēšanas vietām visur Latvijā ir iespējams aicināt uz tikšanos filmēšanas grupas dalībniekus, sazinoties ar filmas pārstāvjiem studijā F.O.R.M.A.

Pirmie filmas Vectēvs, kas bīstamāks par datoru seansi ārpus lielajiem kinoteātriem jau notikuši šonedēļ Aizputē, Brocēnos un citur Saldus novadā, 29. septembrī sākas filmas izrādīšana Baldonē, un tuvākajās dienās filma sasniegs visdažādākās vietas visos Latvijas novados – seansi jau apstiprināti Rojā, Jēkabpilī, Viesītē, Priekulē, Ropažos, Irlavā, Ērgļos, Gaujienā, Kandavā, Jaungulbenē, Lapmežciemā, Salaspilī un citur, kopumā tātad jau vairāk nekā 100 vietās, kur vien iespējams demonstrēt kino.

Apvienības Kinopunkts pārstāve Maija Kalniņa stāsta, ka nespējot vien apstrādāt daudzos pieprasījumus, vairāki novadi piesaka vēlēšanos demonstrēt filmu uzreiz vairākos pagastos. Skatītāju interese apliecina, ka veiksmīgi realizēsies Nacionālā kino centra un filmas producentu, studijas F.O.R.M.A. mērķis nodrošināt, lai ikviens gribētājs Latvijā varētu noskatīties jauno Simtgades filmu.

Filma Vectēvs, kas bīstamāks par datoru stāsta par lielpilsētas zēna Oskara vasaru mazpilsētiņā pie vectēva. Tā ir pirmā filma Nacionālā kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, kur kopumā top 16 pilnmetrāžas filmas – sešas spēlfilmas, divas animācijas un astoņas dokumentālās filmas. Oktobrī un novembrī Simtgades pirmizrāžu ciklu turpinās divas dokumentālās filmas – Ilonas Brūveres Ievainotais jātnieks un Askolda Saulīša Astoņas zvaigznes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja