Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: Pavasarī uz lielajiem ekrāniem gaidāma Elizabetes Gricmanes spēlfilma Vietām gaidāms stiprs lietus

Ar pirmajiem attēliem no uzņemšanas laukuma un filmas kadriem filmu studija Red Dot Media iepazīstina ar kinorežisores Elizabetes Gricamanes filmu Vietām gaidāms stiprs lietus.

Kinodarbs, kas ir režisores debija pilnmetrāžas spēlfilmu laukā, vēsta par pagrieziena punktu jaunas sievietes dzīvē – jaunu attiecību priekšā viņa svārstās starp upura lomu, vēlmi mainīties mīļota cilvēka dēļ, šai paaudzei raksturīgi vēlu pieaugšanu un mistisku spēku, kas filmas varoņu burtiski iesloga kādā Liepājas dzīvoklī.

Par filmas galvenajiem varoņiem tapuši aktieri Elīna Bojarkina un Matīss Budovskis, atbalstošajās lomās iejutušies skatuves mākslinieki Kristīne Neverauska, Mārtiņš Egliens, Dita Lūriņa un Pāvels Griškovs. Pie filmas scenārija strādājis arī režisores dzīvesbiedrs, dramaturgs un scenārists Matīss Gricamanis. Režisore arī šajā filmā sadarbojas ar māksliniecisko domubiedru, operatoru Mārtiņu Jansonu.

"Elizabete ir praktisko efektu meistare, kas raksturīgi maģiskajam reālismam mūsdienu kinematogrāfā. Tas veido viņas unikālo režisores rokrakstu kino, tāpēc man bija ļoti interesanti strādāt ar šo projektu. Prieks redzēt jaunas, spēcīgas režisores redzējumu par to, kas ir jūtīgs kino," projektu raksturo producente Arta Ģiga. Filmas Latvijas pirmizrāde plānota 2023. gada pavasarī.

Elizabete Gricmane kino ir iesācēja pēdiņās – kopš kino režijas studiju laika Pētera Krilova kursā 2019. gadā, viņa ir strādājusi gan ar īsfilmu, gan dokumentālo žanru. Patlaban pēcapstrādes posmā jau ir režisores filma dokumentālā filma par komponistu Juri Kulakovu; viņa veidojusi režiju augsti novērtētajai dejas izrādei Balsis klusumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja