Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Foto: Pirmizrādi piedzīvo Dziesmu svētkiem veltītais oriģinālseriāls Kolektīvs

Otrdien, 30. maijā, pirmizrādi piedzīvoja oriģinālseriāla Kolektīvs pirmās četras sērijas, kas no 1. jūnija būs skatāmas bez maksas lietotnē LMT viedtelevīzija un viedtelevizija.lv, kā arī kinoteātros Forum Cinemas, Apollo kino, Kino Bize, Valmieras kinoteātrī Gaisma un citviet Latvijā, informēja seriāla veidotāju pārstāvji.

Pirmās četras seriāla komēdijdrāmas sērijas uzņēmuši režisori Aiks Karapetjans, Edgars Kaupers, Oskars Rupenheits un Papa Chi.

Nākamās divas sērijas būs skatāmas bez maksas LMT viedtelevīzijā un viedtelevizija.lv jau no 1. jūlija, to režisori ir Marta Elīna Martinsone un Mārtiņš Grauds. Visu sēriju darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumu pamatā ir patiesi stāsti, ko iesūtījuši kori un deju kolektīvi. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka tas nav stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir tikai šo notikumu fons.  

Kā stāsta seriāla producenti, stāsti un atmiņas par dziesmu un deju svētku dalībnieku dzīvi ir ļoti dažādi, un izvēle katru sēriju uzticēt citam režisoram ļāva šo svētku dalībnieku kustību parādīt dažādās manierēs. Dziesmusvētki ir kopīgi, bet tomēr katram savi – tāpat šis seriāls-antoloģija Kolektīvs dažādus režisorus apvienojis ar kopīgu mērķi: radīt savu versiju par Dziesmu un deju svētku kustību. 

Aika Karapetjana veidotā sērija Degsme stāsta par Austrālijas latvieti bez savas deju kopas, kurš atbrauc uz Latviju un tik ļoti grib piedalīties Dziesmu un deju svētkos, ka izlūdzas pieņemt viņu kādā deju kolektīvā. Galvenajās lomās: Ieva Florence-Vīksne, Rolands Beķeris un Edgars Samītis. 

Edgara Kaupera veidotā sērija Gaismas pils ir versija par to, kas notiek 1985. gadā, kad Haralds Mednis ir atstādināts no virsdiriģenta amata, bet koris viņu izsauc no skatītāju rindām nodiriģēt no programmas svītroto Gaismas pili. Kas pa šo laiku notiek televīzijas busiņā un čekistu kabinetos – tas ir reālā laikā izstāstīts vēsturisks pavērsiens Atmodas pašos sākumos. Galveno varoņu lomās iejutušies Toms Treibergs, Ieva Puķe, Marģers Majors un citi, scenārija autors ir Maksis Gauja.  

Kino komēdiju meistara Oskara Rupehneita epizode Frolovas metode stāstīs par jaunu diriģentu, kuru pirms skates pārņēmis nevaldāms satraukums – rokas trīc tā, ka nav iespējams diriģēt. Par laimi, ir risinājums, kuru zina vecā klavieru skaņotāja Frolova – viņas zināšanas izglābušas diriģentus jau vairākās paaudzēs. Kā ierasts, Rupenheita filmas aktieri ir neprofesionāli tēlotāji – jauno diriģentu atveido Luiss Martins Rozentāls, klavierskaņotājas loma uzticēta Inesei Alšānei, bet sērijā dzied jauktais koris Mūza. 

Savukārt Papa Chi radījis patiesos notikumos iedvesmotu romantisku komēdiju Maukurs un Zivs, kuras sižets risinās koristiem labi zināmos apstākļos. Tuvojas skate, un, kā tas bieži notiek, korī trūkst vīru balsu, tāpēc diriģents "nopērk" kādu profesionālu dziedātāju, Mūzikas akadēmijas absolventu. Koristi viņu nicīgi apsaukā, savukārt diplomētais mūziķis pats augstprātīgi nonievā koristu dziedātprasmi. Galvenajās lomās: Elizabete Marija Brante un Edgars Ozoliņš, bet diriģenta lomā iejuties ekspolitiķis Einars Repše, scenāristi – Papa Chi un Jānis Joņevs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja