Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Foto: Sāk uzņemt daudzsēriju spēlfilmu Padomju džinsi

Šonedēļ filmēšana sākta daudzsēriju spēlfilmai Padomju džinsi, kuru kopīgi veido režisori Staņislavs Tokalovs un Juris Kursietis, informēja filmas veidotāji.

Galvenajās lomās – Kārlis Arnolds Avots, Igors Šelegovskis un somu aktrise Aamu Milonoff, filmu producē studija Tasse Film, finansiālais atbalsts ražošanai piešķirts NKC konkursā no Kultūras ministrijas piesaistītā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finanšu instrumenta REACT-EU.

Filmai Padomju džinsi plānotas 8 sērijas, katra 45 minūšu garumā, scenāriju rakstījusi starptautiska komanda – režisors Staņislavs Tokalovs, pieredzējusī bulgāru scenāriste Teodora Markova un Holivudas filmu profesionālis Valdemārs Kaļinovskis –, filmas radošajā komandā ir arī operators Valdis Celmiņš un māksliniece Laura Dišlere.

Stāsts aizved uz 20. gadsimta 70. gadu beigu Latviju, kur džinsu bikses ir viens no spilgtākajiem "kapitālistisko rietumu" simboliem, to ražošana pagrīdē filmas galvenajam varonim izvēršas par ienesīgu biznesu, bet vēlāk – par ideoloģisku cīņu ar čeku un krimināliestādēm, jauneklīga spīta protestu pret brīvības ierobežošanu. Autori sola intriģējoši dramatisku, bet arī komiski gaišu stāstu, jo arī humors bija viens no ieročiem pret padomju varu. Lomās arī Andris Keišs, Gundars Āboliņš, Nikolajs Šestaks, Gints Grāvelis, Jānis Jarāns, Ivars Krasts, Jevgēņijs Isajevs, Valentīns Novopoļskis un citi. 

Galvenā tēla, Renāra atveidotājs Kārlis Arnolds Avots nesen saņēma Lielā Kristapa balvu kā labākais aktieris (par darbu Viestura Kairiša filmā Janvāris); tā bija viņa otrā kinoloma, bet Avota ekrāna debija ir galvenā loma Staņislava Tokalova spēlfilmā Mīlulis (2022), un režisors ar aktieri ir jau ļoti cieši sastrādājušies. Tāpēc daudzsēriju filmas Padomju džinsi galvenajā lomā Kārlis Arnolds Avots nav nonācis nejauši – lai gan viņš izturēja pamatīgu aktieru atlasi, pavisam drīz tapa skaidrs, ka Kārlis šai lomai ir īstais un sadarbība var turpināties.

Pirmajā filmēšanas dienā tika uzņemtas ainas no psihoneiroloģiskās slimnīcas 1979. gadā, galvenais varonis Renārs slimnīcā ievietots tam laikam "neadekvātas" uzvedības dēļ. Filmēšanas vieta ir Viskaļu bāze, ko filmas mākslinieces Laura Dišlere un Zanda Landrāte iekārtojušas atbilstoši scenārijam un septiņdesmito gadu beigu gaisotnei, konsultējoties ar vairākiem speciālistiem, arī tālaika psihoneiroloģisko ārstniecības iestāžu pārstāvjiem. Turpmākajām ainām kā citas filmēšanas vietas ir piemeklēts Dailes teātris, rūpnīca Salamandra, Kalnu kultūras nams un citas.

 

Daudzsēriju filmas tapšanu atbalsta Nacionālais Kino centrs (ERAF / REACT-EU projekts Latvijas kino industrijas uzņēmumu izaugsme, veicinot to profesionālo veiktspēju Nr.13.1.4.0/22/I/001) un platforma Go3. Uz ekrāniem seriāls gaidāms 2024. gada sākumā.

Filmu producē studija Tasse Film, kura līdz šim strādājusi ar abiem režisoriem – gan ar Staņislavu Tokalovu (spēlfilma Mīlulis, 2022), gan Juri Kursieti (spēlfilma Oļegs, 2019).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja