Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Valmierā sāk uzņemt filmu Jumprava. Lielais notikums

28. septembrī Valmierā sākās spēlfilmas Jumprava. Lielais notikums filmēšana, informēja filmas mārketinga menedžere Zane Vītola.

28. septembrī Valmierā sākās spēlfilmas Jumprava. Lielais notikums filmēšana. Pirmās filmēšanas lokācijas izvēle nav nejauša – Valmierai ir īpaša nozīme grupas Jumprava stāstā, jo tieši tur meklējami grupas pirmsākumi – sākotnēji Aigara Grāvera un Aigara Krēslas muzikālie eksperimenti Valmieras slimnīcas vokāli instrumentālajā grupā Vitamīns.

Filmēšanas pirmajā dienā klāt bija arī grupas leģendārais sastāvs, kas atzinīgi novērtēja lieliski atlasītos filmas aktierus, kuri ir ne tikai ar sirdi mūzikā, bet arī līdzīgi izskatā. Grupas Jumprava četrotni filmā attēlos Gatis Grāvers (Aigars Grāvers), Roberts Vanags (Aigars Grauba), Raimonds Celms (Ainars Ašmanis) un Rihards Zelezņevs (Aigars Krēsla). Kā zināms, pirmos gadus grupas pamatsastāvā bija arī Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, kurus filmā atveidos Mārtiņš Zvirbulis (Ingus Ulmanis) un Gvido Valters (Aigars Voitišķis).

Filma nav tikai par grupu Jumprava, tas ir stāsts par laika posmu no 1984. līdz 1991. gadam – par to, kā grupa ar domubiedriem ieraudzīja veidu, kā uzrunāt savus vienaudžus un sabiedrību kopumā. Viņu centieni tika sadzirdēti un novērtēti. Un tā radās leģendārā grupa Jumprava.

"Jumprava ir pavadošā grupa dziesmām, kas sen vairs nepieder grupai, bet gan tautai, jo tieši klausītājiem šīs melodijas saistās un rezonē ar viņu pārdzīvojumiem, emocijām un pieredzi," saka filmas režisors Aigars Grauba.

Filmas iznākšana plānota 2022. gada sākumā. Tā top ar Nacionālā kino centra un Valmieras pašvaldības atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja