Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ginta Zilbaloža animācijas filma Projām tagad skatāma arī televīzijā

Mākslinieka Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma Projām skatāma LMT viedtelevīzijā. Filma pagājušajā gadā kļuvusi par vienu no apspriestākajiem un lielākajiem Latvijas kino pārsteigumiem, jo ir zināma kā viena cilvēka autordarbs. Filma uzvarējusi prestižajā Anesī animācijas filmu festivāla konkursā, saņēmusi Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps 2019 kā gada labākā animācija, kā arī sacentusies par kvalifikāciju prestižajai Amerikas Kinoakadēmijas balvai Oskars.

Animācijas filma Projām izpelnījusies starptautisku atzinību vairākos filmu festivālos visā pasaulē. Mākslinieka Ginta Zilbaloža darbs animācijā ir tapis tikai paša spēkiem - viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, tostarp, arī scenārija un mūzikas autors. Jaunais mākslinieks pie filmas vienatnē strādāja trīsarpus gadu garumā, kas novērtēts un rezultējies filmas starptautiskajos panākumos.

Filma stāsta par kādu puisi, kurš pēc lidmašīnas avārijas attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas. Taču uz šīs salas mīt arī milzīgs, tumšs gars, kurš sāk puisi vajāt. Lai izglābtos un atgrieztos mājās, galvenais varonis dodas izaicinošā ceļojumā pāri salai kopā ar savu jauniegūto draugu – mazu putnēnu.

LMT viedtelevīzija piedāvā plašu latviešu filmu klāstu, kas tapušas dažādos laika periodos, ārvalstu filmas un seriālus,  pašmāju mūziķu koncertierakstus, kā arī oriģinālsaturu – raidījumus, kas piemēroti visai ģimenei. LMT viedtelevīzija ir arī oficiālais HBO satura izplatītājs Latvijā, kas piedāvā noskatīties arī aktuālāko HBO radīto saturu – kulta filmas un seriālus – Troņu spēles, Černobiļa, Lielie mazie meli u.c.

Filmas Projām treileris:

 

Top komentāri

Žanis
Ž
Iesaku noskatīties, ja nav redzēta. Bet šo filmu nespēju iedomāties citādāk skatīties, kā vien tumšā zālē uz lielā ekrāna .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja