Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ieva Ozoliņa sākusi darbu pie dokumentālās filmas Balodis ar olīvzaru

Režisore Ieva Ozoliņa sākusi darbu pie jaunas dokumentālās filmas Balodis ar olīvzaru, kas jau projekta stadijā izraisījusi interesi Francijā un Čehijā, informēja filmas pārstāvji.

Filmas tematiku var uzskatīt par visai divdomīgu, tās centrā ir jau medijos zināmā uzņēmuma Arvik kodols. Notikumu pamatā ir stāsts par bijušajiem ieslodzītajiem, kuri, beidzoties vētrainajiem deviņdesmitajiem, nolēma dibināt parādu piedziņas uzņēmumu, ļaujot mums minēt, kāpēc viņu darba efektivitāte ir ievērojami augstāka, kā daudziem līdzīgiem uzņēmumiem.

Ieva Ozoliņa zināma ar īpašu talantu veidot ekrāna attiecības ar saviem varoņiem. "Kad mans tēvs aizbēga, paliekot parādā bankas noguldītājiem aptuveni sešus miljonus latu, es rēķinājos, ka pie manis atbrauks tieši tādi puiši, kā šīs filmas varoņi, taču viņi neatbrauca… Kāpēc? Ar šādu domu iesāku šo dokumentālās filmas projektu."

Divdomīgi vērtētais uzņēmums vairākkārt nonācis kriminālpolicijas redzes lokā, taču situācija nav tik viennozīmīga. Filma uzdod jautājumu - ko darīt "vienkāršajam cilvēkam", kam neatdod naudu negodīgi biznesa partneri, vai nesamaksā par pārdotu automašīnu? Arvik bieži vien ir pēdējā instance, kad izmēģināts viss cits.

"Man kā režisorei vienmēr ir interesējušas dilemmas, situācijas, kurām nav viena pareiza, vai nepareiza risinājuma un šī filma ir tieši par to. Daži Arvik puišus sauc par bandītiem, bet daži par vienīgajiem, kas spējuši palīdzēt citādi bezcerīgās situācijās.

Izmantojot gan cinema verite, gan poētiskā kino elementus, filma solās būt reālistisks un reizē īpatnēja humora caurvīts ieskats vidē, par kuru sabiedrībai izveidojies pretrunīgs priekšstats.

Uz vispārējā dokumentālā kino fona projekts ir īpašs ar to, ka neseko pasaules problemātikas tendencēm, bet piedāvā spēcīgu klātesamības sajūtu. Topošā dokumentālā filma Balodis ar olīvzaru konkursa kārtība izvēlēta Francijas festivāla FIPADOC projektu prezentācijām un Čehijā East Doc Forum, kurš norisināsies martā.

Festivāla sadaļā būs redzama arī Ievas Ozoliņas iepriekšējā filma Mana māte valsts, kura nominēta Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps kā labākā filma un Ieva Ozoliņa kā labākā režisore. Plašākam skatītāju lokam režisore zināma ar filmu Mans tēvs baņķieris.

Filma top ar VKKF atbalstu studijā FA Filma, tās producente ir Madara Melberga. Filma uz ekrāniem gaidāma 2024. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja